- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η νέα… μάχη του Τραφάλγκαρ – Αντιρατσιστές εναντίον ακροδεξιών
Μπόρις Τζόνσον: «Η ρατσιστική βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας»
Χωρισμένο σε δύο στρατόπεδα το Λονδίνο: Αντιρατσιστές ενταντίον ακροδεξιών και στη μέση η Αστυνομία. Συλλήψεις και τραυματισμοί.
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε τη «ρατσιστική βία» έπειτα από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Λονδίνο ανάμεσα σε ακροδεξιούς διαδηλωτές, από την μία πλευρά, και αντιρατσιστές διαδηλωτές και την αστυνομία, που προσπαθούσε να κρατήσει χωρισμένα τα δύο στρατόπεδα.
Συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε ομάδες έξω από τον σταθμό Γουότερλου, ενώ σε παρακείμενη γέφυρα του Τάμεση η αστυνομία δέχθηκε επίθεση με πέτρες. Σποραδικές συγκρούσεις ακολούθησαν σε διάφορες περιοχές του κεντρικού Λονδίνου.
«Η ρατσιστική βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας», έγραψε στο Twitter ο Μπόρις Τζόνσον. «Οποιοσδήποτε επιτίθεται στην αστυνομία της θα αντιμετωπισθεί με την πλήρη ισχύ του νόμου». Νωρίτερα, μικρές ομάδες διαδηλωτών πέταξαν μπουκάλια και κουτιά (μπύρας) στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ. Ακροδεξιές ομάδες φώναζαν ρατσιστικές βρισιές σε αντιρατσιστές διαδηλωτές και ορισμένοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν μεταλλικές μπάρες για να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών δυνάμεων.
Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην σύλληψη πέντε ατόμων και έξι αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά.
«Είναι ξεκάθαρο ότι ακροδεξιές ομάδες προκαλούν βία και διασάλευση της τάξης στο κεντρικό Λονδίνο. Καλώ τους ανθρώπους να παραμείνουν μακριά», έγραψε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν στο Twitter.
Οι ακροδεξιές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνο «για να προστατεύσουν την βρετανική κουλτούρα» και ειδικότερα ιστορικά μνημεία, έπειτα από το περιστατικό κατά το οποίο διαδηλωτές του αντιρατσιστικού κινήματος πέταξαν στο λιμάνι του Μπρίστολ το άγαλμα εμπόρου σκλάβων του 17ου αιώνα το περασμένο σαββατοκύριακο.
Αγάλματα ιστορικών προσωπικοτήτων, ανάμεσά τους και άγαλμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ, έχουν πλέον καλυφθεί για να μην γίνουν στόχος των διαδηλωτών που δηλώνουν ότι τέτοια μνημεία δοξάζουν ρατσιστές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο ράπερ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ίδρυμα Φορτ Ντιξ στο Νιου Τζέρσεϊ
"Προβληματικός με τις γυναίκες και χωρίς ψυχή"
«Στο κόκκινο» η μισή χώρα από καύσωνα και ξηρασία
Ο Χάνσαρντ ήταν τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος «The Frames»
Η επιστολή του διάσημου ζευγαριού προς τον δήμαρχο της Μπρινιόλ
Ξέσπασαν 90 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα μέσα σε μία ημέρα
Για τις πράξεις του ο Χάντι Μάταρ αντιμετωπίζει ποινή ως και ισόβιας κάθειρξης
Εκατοντάδες διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν με την ελπίδα να βρουν επιζώντες
Αντίποινα για επιθέσεις εναντίον βάσεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει δημοσίευμα της «Τhe Free Press»
Τι έγραφε στο ημερολόγιο του και τι έλεγε δημόσια την περίοδο της πανδημίας
To πρόγραμμα για την ώρα είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ
Oι αναρτήσεις της μητέρας πριν από τo φονικό
Επιτίθεται στο Ευρωκοινοβούλιο για ψήφισμα για τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά Κυπρίων γυναικών
Νέα δικαστική περιπέτεια
Η Άγκυρα απορρίπτει τη διζωνική ομοσπονδία, ζητά αναγνώριση δύο πλευρών
Η υπόθεση είχε οδηγήσει το 2020 στην απαγγελία κατηγοριών κατά επτά πρώην εργαζομένων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.