- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Το 39% των Αμερικανών πλένει τα τρόφιμα με χλωρίνη
Και καταπίνει διάφορα καθαριστικά προϊόντα για να προστατευτεί από τον Covid-19
Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Σχεδόν 4 στους 10 Αμερικανοί πλένουν με χλωρίνη και νερό τα τρόφιμα πριν τα καταναλώσουν, σύμφωνα με έρευνα.
Στις ΗΠΑ το 39% των Αμερικανών πλένει τα τρόφιμα με χλωρίνη λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι σχεδόν 4 στους 10 Αμερικανοί (39%) χρησιμοποιούν με λάθος τρόπο διάφορα καθαριστικά και απολυμαντικά στην προσπάθειά τους να μην μολυνθούν από τον κορωνοϊό.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διερωτήθηκε δημοσίως αν η χορήγηση τέτοιων προϊόντων με ένεση θα μπορούσε να θεραπεύσει τους ασθενείς με Covid-19. Το πλύσιμο των τροφίμων με λευκαντικό, η χρήση οικιακών καθαριστικών προϊόντων και απολυμαντικών σε γυμνό δέρμα και η σκόπιμη εισπνοή ή κατάποση τέτοιων ειδών ήταν κάποιες από τις πιο συνηθισμένες πρακτικές «υψηλού κινδύνου» που αναφέρθηκαν στη διαδικτυακή δημοσκόπηση της 4ης Μαΐου 2020.
Σε αυτήν την έρευνα συμμετείχαν 502 ενήλικες Αμερικανοί, όπως ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
Ο επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας ανέφερε ότι διενεργήθηκε αφού παρατηρήθηκε «κατακόρυφη αύξηση» των τηλεφωνικών κλήσεων στα κέντρα δηλητηριάσεων επειδή πολλοί άνθρωποι εκτέθηκαν σε καθαριστικά και απολυμαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού.
Η ατάκα Τραμπ για τις ενέσεις χλωρίνης οδήγησε πολίτες στα νοσοκομεία με δηλητηρίαση
Στα τέλη Απριλίου ο πρόεδρος Τραμπ, σε μια από τις καθημερινές συνεντεύξεις Τύπου που έδινε, ρώτησε τους επιστήμονες αν η χορήγηση απολυμαντικού στους ανθρώπους που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό θα βοηθούσε να θεραπευτούν.
Πολλοί κατασκευαστές οικιακών καθαριστικών προϊόντων έσπευσαν να προειδοποιήσουν τους καταναλωτές να μην πίνουν, ούτε να κάνουν ενέσεις με αυτά τα είδη.
Το 39% όσων συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι ακολουθούν σκόπιμα κάποια από τις πρακτικές υψηλού κινδύνου, τις οποίες δεν συνιστά το CDC, για να μην προσβληθούν από κορωνοϊό. Μεταξύ αυτών είναι το πλύσιμο των τροφίμων με χλωρίνη, το ψέκασμα του σώματος με απολυμαντικό και η κατάποση ή οι γαργάρες με διάλυμα λευκαντικού και νερού με σαπούνι.
Ένας στους τέσσερις είπε ότι παρουσίασε τουλάχιστον ένα πρόβλημα υγείας τον περασμένο μήνα που οφείλεται στη χρήση αυτών των προϊόντων.
Τα CDC προτείνουν να περιληφθούν στα μηνύματα που αφορούν την πρόληψη για κορωνοϊό και οδηγίες για τη σωστή χρήση των καθαριστικών και των απολυμαντικών, καθώς επίσης να επισημανθεί ότι πρέπει να φυλάσσονται σε μέρη που δεν τα φτάνουν τα μικρά παιδιά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οποιοδήποτε πλοίο εισέρχεται σε αυτή τη νέα ζώνη θα τίθεται σε λίστα κυρώσεων»
«Η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ περιλαμβάνει μια πολυεπίπεδη αντιαεροπορική άμυνα με αναχαιτιστικά χαμηλής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας»
«Ελπίζουμε ειλικρινά να καταλήξουμε σε συμφωνίες με τους Αμερικανούς εταίρους μας» σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση
Τι μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ
«Δεν τις αναγνώρισε η μητέρα τους όταν τις είδε», λέει ο ξάδελφός τους
Εντείνονται οι προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου - Τριήμερη εκεχειρία
Στο 41% η AfD στις δημοσκοπήσεις - Πίεση στον καγκελάριο Μερτς και φόβοι για επεισόδια
Ανησυχίες στη Σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου για έλλειψη ετοιμότητας και άνοδο δυνάμεων φιλικών προς τη Μόσχα
Η Σάρα Χαλίφα και οι συγκατηγορούμενοί της καταδικάστηκαν σε θάνατο διά απαγχονισμού
Οι Αμερικανοί απεσταλμένοι συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρόεδρο στο Κρεμλίνο
Το AfD έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε πολλά κρατίδια της Γερμανικής Ομοσπονδίας αλλά και σε εθνικό επίπεδο, διεκδικώντας να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ατμομηχανής της Ευρώπης
Για τις δηλώσεις του περί γενοκτονίας στη Γάζα
Όσα είπε η 40χρονη στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή της
10 μέρες μετά τις πλημμύρες
Πρόταση της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς
Διπλωματικός μαραθώνιος των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου εν μέσω νέων επιθέσεων
Ο Τζιμ Θόρντον τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελία επιβάτιδας για συνομιλία σε διαδικτυακό chatroom
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.