Κοσμος

Νέα Υόρκη: Γονατιστός για τον Φλόιντ ο αρχηγός της Αστυνομίας

Ο Τέρενς Μόναχαν αγκαλιάζει τους διαδηλωτές και τιμά πραγματικά τη μνήμη του νεκρού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
NYC's highest-ranking uniformed member takes a knee, hugs George Floyd protesters

Ο αρχηγός της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης γονατίζει και ενώνει τα χέρια του με τους διαδηλωτές προς τιμή του νεκρού Τζορτζ Φλόιντ.

«Σε ευχαριστούμε», λένε οι διαδηλωτές αντικρίζοντας το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης να γονατίζει σε ένδειξη συμπαράστασης στη διαμαρτυρία τους για τον βίαιο θάνατο του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη στις 25 Μαΐου.

Εμφανώς συγκινημένος ο επικεφαλής της Αστυνομίας, Τέρενς Μόναχαν, ενώνει τα χέρια τους με τους διαδηλωτές στο πάρκο της πλατείας Ουάσινγκτον στη Νέα Υόρκη. 

Λίγο νωρίτερα ορισμένοι διαδηλωτές έριξαν μπουκάλια κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Ωστόσο, ένας από τους διαδηλωτές προσέγγισε τον Μόναχαν και του έδωσε τον τηλεβόα για να μιλήσει στον κόσμο: «Ακούστε με, σας παρακαλώ» είπε ο Μόναχαν απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές. «Αυτό το κακό πρέπει να τελειώσει. Όλοι ξέρουμε ότι αυτό που έγινε στη Μινεσότα είναι λάθος. Αυτοί που το έκαναν έχουν συλληφθεί -και αυτό έπρεπε να γίνει. Δεν υπάρχει ούτε ένας αστυνομικός ανάμεσά μας που να πιστεύει ότι υπήρχε δικαιολογία για το περιστατικό της Μινεσότα. Αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, να πολεμάμε στους δρόμους. Πρέπει να ζήσουμε εδώ πέρα. Εδώ είναι το σπίτι μας».

Στη συνέχεια ο αρχηγός της Αστυνομίας και οι διαδηλωτές έγιναν μια αγκαλιά. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ