- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε η χρυσή κληρονόμος του οίκου κοσμημάτων, Anna Bvlgari
Λάτρευε τον τόπο καταγωγής της, την Παραμυθιά Θεσπρωτίας
Πέθανε σε ηλικία 93 ετών, η χρυσή κληρονόμος του οίκου κοσμημάτων, Anna Bvlgari. Κάθε χρόνο επισκεπτόταν τον τόπο καταγωγής της, την Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
Σε ηλικία 93 ετών, έφυγε από τη ζωή, σύμφωνα με το paramythia-online.gr, η Anna Bvlgari, η μοναδική απόγονος που μιλούσε ακόμα ελληνικά του ευεργέτη της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήριου Βούλγαρη.
Η Anna ακόμα και στα τελευταία χρόνια της ζωής της, επισκεπτόταν κάθε χρόνο incognito την Παραμυθιά και τα νερά του Ιονίου, ενώ δεν δεν παρέλειπε με κάθε ευκαιρία να μιλά και να διαφημίζει με τα καλύτερα λόγια, την πόλη από την οποία ο παππούς της ξεκίνησε την αυτοκρατορία των κοσμημάτων.
Η ζωή της ήταν σαν παραμύθι, ενώ εκτός από την επαγγελματική επιτυχία που τους έφερε στην κορυφή του πλανήτη, είχε και δύσκολες στιγμές, όπως την επί 35 ημέρες απαγωγή της ίδιας και του γιου της.
«Απήγαγαν εμένα και τον γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αυτί του παιδιού μου, προκειμένου να πάρουν τα λύτρα. Οι απαγωγείς ήταν από τη Σαρδηνία. Φονιάδες. Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένεια μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αυτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό», είχε διηγηθεί η ελληνικής καταγωγής Ιταλίδα επιχειρηματίας.
Η Anna Bvlgari, ήταν μητέρα 3 παιδιών και τον Μάρτιο του 2019, συναντήθηκε με αποστολή του δήμου Παραμυθιάς με σκοπό την ενημέρωση της οικογένειας για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου που προσέφερε στην πόλη ο παππούς της Σωτήρης Βούλγαρης, αλλά και για το πώς μπορεί να συμμετέχει η οικογένεια στην αίθουσα που θα είναι αφιερωμένη στον οίκο Bvlgari. Η ίδια, σύμφωνα με το τοπικό σάιτ, έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για τα σχέδια της μετατροπής του ιστορικού κτηρίου σε κέντρο τέχνης πολιτισμού και εκπαίδευσης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Εντοπίστηκε παιδικό εσώρουχο με DNA τόσο του κοριτσιού όσο και του 47χρονου υπόπτου
Ο νικητής του φετινού βραβείου θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου
Νέο μήνυμα από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν
Οι αρχές εκτιμούν ότι η συνολική αξία των χελωνών που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε περίπου 9.000 δολάρια
Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν το έργο είναι δικό του
Η σύγκρουση με το Ιράν εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου και απειλεί τη διεθνή οικονομία
Οι ΗΠΑ μειώνουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή
Το χρονικό της υπόθεσης
Νέα στοιχεία για τις κινήσεις του τραγουδιστή μετά τη δολοφονία της 14χρονης και τις προσπάθειες να καλύψει τα ίχνη του
Η επίθεση σημειώθηκε έπειτα από μια σειρά περιστατικών αντισημιτικού χαρακτήρα τις τελευταίες εβδομάδες
Σε κρίση οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Βερολίνου μετά τις αιχμές Μερτς για το Ιράν
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός σύμβουλος για την τρομοκρατία μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί μετά την έναρξη του πολέμου στις 28 Φεβρουαρίου
Ψέκασε με άγνωστη ουσία τρεις αστυνομικούς στο Τόκιο
Η Joby Aviation στοχεύει πλέον στο δεύτερο μισό του 2026 για την έναρξη εμπορικών πτήσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.