- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κορωνοϊός: Η Τζασίντα Άρντερν «έφαγε πόρτα» σε καφέ
Οι κανόνες και τα πρωτόκολλα στη Νέα Ζηλανδία είναι για όλους
Τζασίντα Άρντερν: Ιδιοκτήτης καφέ αρνήθηκε να βάλει στο μαγαζί την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας γιατί θα παραβίαζε τους κανόνες ασφαλείας για τον κορωνοϊό.
Όσο σπάνιο είναι να δεις αρχηγό κράτους να μπαίνει χαλαρά σε ένα καφέ για να παραγγείλει ένα σνακ, ακόμα πιο σπάνιο είναι δεις τον ιδιοκτήτη ενός τέτοιου καταστήματος να μην του επιτρέπει την είσοδο. Αυτό ακριβώς συνέβη σήμερα Σάββατο στη Νέα Ζηλανδία με την πρωθυπουργό της χώρας, Τζασίντα Άρντερν.
Ο ιδιοκτήτης δημοφιλούς καφέ στην πρωτεύουσα Ουέλλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας είπε στην πρωθυπουργό της χώρας του ότι δεν μπορεί να μπει μέσα και να εξυπηρετηθεί γιατί το μαγαζί ήταν πλήρες από χωρητικότητα βάσει των νέων κανόνων με τις αποστάσεις ασφαλείας που επιβάλλει ο κορωνοϊός. Κανόνες που η ίδια η Άρντερν επέβαλε στη Νέα Ζηλανδία.
«Omg!», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter, «η Τζασίντα Άρντερν μόλις έφαγε πόρτα στο Όλιβ γιατί είναι γεμάτο», συμπλήρωσε. Η ανάρτηση συνοδευόταν και με ένα emoji που έδειχνε την ενόχληση του χρήστη που ο ιδιοκτήτης του καφέ δεν δημιούργησε λίγο χώρο για να εξυπηρετηθεί η αρχηγός του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Νέας Ζηλανδίας.
Στον χρήστη του Twitter απάντησε ο σύζυγος της Νεοζηλανδής πρωθυπουργού αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το συμβάν. «Νομίζω ότι εγώ ευθύνομαι για την όλη αναστάτωση. Δεν ήμουν όσο έπρεπε οργανωτικός και αμέλησα να κάνω κράτηση. Ήταν πολύ όμορφο από την πλευρά του καταστήματος που μας κυνήγησε μετά για να μας ενημερώσει ότι βρέθηκε χώρος», έγραψε ο Κλαρκ Γκέιφορντ.
«Η Πρωθυπουργός περιμένει στην ουρά όποιος κάθε πολίτης», σχολίασε αργότερα το πρωθυπουργικό γραφείο για το περιστατικό.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.