- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γαλλία: παιδί πέθανε από φλεγμονώδη νόσο - Σχετίζεται με κορωνοϊό
Είναι το πρώτο αγόρι που πεθαίνει από πάθηδη που μοιάζει με την Kawasaki
Ένα παιδί 9 ετών πέθανε στη Γαλλία από μία φλεγμονώδη πάθηση που μοιάζει με τη νόσο Kawasaki και συνδέεται με τον κορωνοϊό.
Ένα παιδί 9 ετών, που εμφάνιζε συμπτώματα παρόμοια με της νόσου Kawasaki τα οποία έχουν παρατηρηθεί σε παιδιά που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό, πέθανε σήμερα στη Γαλλία, ο πρώτος θάνατος που καταγράφεται στη χώρα από τη φλεγμονώδη αυτή πάθηση, έγινε γνωστό σήμερα από τον γιατρό του.
Το παιδί πέθανε από «μυοκαρδίτιδα», μια φλεγμονή στην καρδιά, ενώ τα μικροβιολογικά τεστ που διενεργήθηκαν έδειξαν ότι «είχε έρθει σε επαφή» με τον κορωνοϊό, αλλά δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα της covid-19, διευκρίνισε ο καθηγητής Φαμπρίς Μισέλ, επικεφαλής του τομέα παιδιατρικής ανάνηψης του πανεπιστημίου La Timone στη Μασσαλία, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδα La Provence.
Το παιδί, που έμενε στη Μασσαλία, ένιωσε «μεγάλη αδιαθεσία και υπέστη ανακοπή καρδιάς» όσο βρισκόταν στο σπίτι του. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε «επί επτά ημέρες» και πέθανε το Σάββατο, διευκρίνισε ο γιατρός.
Στην εβδομαδιαία ανακοίνωσή της, που δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη, η γαλλική υπηρεσία αρμόδια για τη δημόσια υγεία αναφερόταν στον θάνατο «ενός αγοριού 9 ετών, που παρουσίαζε νευροαναπτυξιακή συννοσηρότητα» εξαιτίας μιας φλεγμονώδους νόσου που επηρέασε την καρδιά του και η οποία χωρίς αμφιβολία συνδέεται με την covid-19.
Τις τρεις τελευταίες εβδομάδες πολλές χώρες ανέφεραν περιπτώσεις παιδιών που εμφανίζουν μια φλεγμονώδη πάθηση, με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της νόσου Kawasaki, και η οποία φαίνεται να συνδέεται με την covid-19.
Και άλλοι θάνατοι παιδιών έχουν αναφερθεί μετά την εμφάνιση αντίστοιχων συμπτωμάτων: στη Βρετανία ένας 14χρονος έφηβος που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό αλλά δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και ένα παιδί 5 ετών στη Νέα Υόρκη.
Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα παιδιά είναι υψηλός πυρετός, πόνος στην κοιλιακή χώρα και προβλήματα στην πέψη, δερματικά εξανθήματα, επιπεφυκίτιδα, κόκκινη γλώσσα που πρήζεται και έχει όψη φράουλας.
Τα συμπτώματα αυτά μοιάζουν με της νόσου Kawasaki, η οποία παρουσιάζεται στα παιδιά και προκαλεί οίδημα στις αρτηρίες.
Ωστόσο υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους: οι φλεγμονές και τα καρδιακά προβλήματα είναι «πολύ πιο σοβαρά» στις περιπτώσεις που συνδέονται με την covid-19 σε σχέση με αυτά που εμφανίζονται στη νόσο Kawasaki, ανέφερε η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας.
Εξάλλου, ο Μισέλ τόνισε ότι η πάθηση εμφανίζεται “σε πολύ λίγα παιδιά, με έναν μόνο καταγεγραμμένο θάνατο, και δεν θα πρέπει να προκαλέσει υπερβολική ανησυχία”. Διευκρίνισε επίσης ότι οι γονείς θα πρέπει να απευθύνονται στον γιατρό όταν το παιδί εμφανίζει υψηλό πυρετό για περισσότερες από δύο ημέρες καθώς και άλλα από τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της νόσου.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το συγκεκριμένο σημείο που έγινε η τραγωδία θεωρείται «καρμανιόλα»
Σύμβολο των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων
85 δευτερόλεπτα πριν την αυτοκαταστροφή της ανθρωπότητας
Από την Αλεξάνδρειας Ημαθίας, την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη οι επιβαίνοντες - Τρεις οι τραυματίες
Η Τσινγκ Μπάο δείχνει να διασκεδάζει ιδιαίτερα
Στο χαρτοφυλάκιο της υπάρχουν επίσης με brands όπως Salomon, Arc’teryx και Wilson
Επίθεση με τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε τρένο με 291 επιβάτες – Καταγγελία Κουλέμπα για «ρωσική τρομοκρατία»
Αποζημιώσεις έως 216.000 ευρώ στις οικογένειες, αντιπολίτευση ζητά παραίτηση μετά τη σύγκρουση στην Αδαμούθ
Τα σενάρια για το πώς συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο με θύματα Έλληνες οπαδούς του ΠΑΟΚ
Η επιλογή Βουλγαρία–Ρουμανία–Ουγγαρία, το δυστύχημα με επτά νεκρούς και η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη
Το βαν των άτυχων οπαδών κατευθυνόταν στη Γαλλία για τον αγώνα Λιόν-ΠΑΟΚ
Eπιχείρησαν επίσης να αποδώσουν ευθύνες σε εργαζόμενους για θέματα πυρασφάλειας
Σπάνια πολιτική δήλωση από την Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών για τις ταραχές στη Μινεάπολη
Η στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης καταγράφηκε από κάμερα οχήματος
Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία της παραβίασης ιδιωτικότητας
Βανάκι συγκρούστηκε με βυτιοφόρο – Τραυματίες και παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας
Πρόκειται για «σημαντικό ορόσημο», δήλωσε ο Ναρέντρα Μόντι
Έξι νεκροί και τρεις βαριά τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου με βυτιοφόρο και φορτηγό στην Τίμις
Aντιδράσεις στη χώρα μετά τον θάνατο δύο αμερικανών πολιτών στη Μινεάπολη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.