- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ - Κορωνοϊός: Πάνω από 80.000 οι νεκροί σύμφωνα με το Reuters
Την ώρα που οι περισσότερες Πολιτείες κάνουν βήματα προς τη χαλάρωση των μέτρων καραντίνας
Από τα μέσα Απριλίου στις ΗΠΑ καταγράφονται κατά μέσο όρο 2.000 θάνατοι ημερησίως, παρά τις προσπάθειες να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.
Οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα τους 80.000, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, την ώρα που οι περισσότερες Πολιτείες κάνουν βήματα προς τη χαλάρωση των μέτρων καραντίνας.
Από τα μέσα Απριλίου καταγράφονται κατά μέσο όρο 2.000 θάνατοι ημερησίως, παρά τις προσπάθειες να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid-19.
Ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι υψηλότερος από εκείνον που προκαλεί η εποχιακή γρίπη εδώ και πάνω από μισό αιώνα. Οι νεκροί είναι επίσης περισσότεροι απ’ όσους καταγράφηκαν κατά τα πρώτα 11 χρόνια της επιδημίας του AIDS, από το 1981 μέχρι το 1992.
Τα κρούσματα σε όλες τις ΗΠΑ ξεπερνούν το 1,3 εκατομμύριο και αυξάνονται σε Πολιτείες όπως το Μισισίπι, η Μινεσότα και η Νεμπράσκα, γεγονός που υπογραμμίζει τον κίνδυνο ενός νέου κύματος της ασθένειας.
Αντιθέτως, τα κρούσματα μειώνονται στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσι, τις Πολιτείες που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πανδημίας και μετρούν σχεδόν τους μισούς νεκρούς στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα. Οι δύο αυτές Πολιτείες έχουν επιβάλει κάποια από τα αυστηρότερα μέτρα καραντίνας σε όλη τη χώρα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της για τα potty party
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και υψηλών τιμών πετρελαίου
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.