Κοσμος

Χάρισον Φορντ: Προσγείωσε το αεροπλάνο του σε λάθος διάδρομο

Ακόμα ένα ατυχές περιστατικό του γνωστού ηθοποιού που συνδέεται με τα αεροπλάνα

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροπλάνο Χάρισον Φορντ-Φωτογραφία Αρχείου
Αεροπλάνο Χάρισον Φορντ-Φωτογραφία Αρχείου ©EPA/Stuart Palley

Ο Χάρισον Φορντ έκανε ένα λάθος καθώς πιλόταρε το αεροπλάνο του και λίγο έλειψε να προκαλέσει αεροπορικό ατύχημα.

Ο Χάρισον Φορντ πιλόταρε ένα αεροπλάνο εσφαλμένα, με συνέπεια να διασχίσει έναν διάδρομο στον οποίο προσγειωνόταν άλλο αεροπλάνο. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του AP, οι ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη αυτό το λάθος. Χωρίς να ονομάσει τον Φορντ, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας δήλωσε την Τετάρτη ότι ένα διθέσιο αεροπλάνο Aviat Husky διέσχισε τον διάδρομο, ενώ ένα άλλο αεροσκάφος εκτελούσε μια προσγείωση λίγο περισσότερο από μισό μίλι μακριά.

Ο Χάρισον Φορντ βρισκόταν στα χειριστήρια ενός μικρού αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Hawthorne στην περιοχή του Λος Άντζελες, όταν, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του, διέσχισε τον διάδρομο που δεν έπρεπε, αφού άκουσε εντολή από τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας. «Αναγνώρισε αμέσως το λάθος και ζήτησε συγγνώμη από την ATC», είπε η πλευρά Φορντ, ενώ επισημαίνεται ότι «κανείς δεν τραυματίστηκε και δεν υπήρχε ποτέ κίνδυνος σύγκρουσης».

Το τελευταίο περιστατικό είναι μόνο ένα από πολλά παρόμοια για τον 77χρονο ηθοποιό, ο οποίος συλλέγει και πετά συχνά αεροπλάνα και ελικόπτερα. Το πιο πρόσφατο από αυτά, όταν το 2017 πέταξε χαμηλά πάνω από ένα αεροσκάφος με 116 επιβάτες, λίγο πριν προσγειωθεί κατά λάθος σε άλλο αεροδρόμιο της Νότιας Καλιφόρνιας. 

Το 2015, ο Ford τραυματίστηκε όταν συνετρίβει το αεροπλάνο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου που διέθετε, σε ένα γήπεδο γκολφ στο Λος Άντζελες μετά από πρόβλημα στον κινητήρα. Ομοσπονδιακοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο Ford δεν φταίει για το ατύχημα, το οποίο χαρακτηρίστηκε εντελώς μηχανικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ