- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της επιδημίας Covid-19, δεν επιβεβαιώθηκε κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Μάλτα.
Η Μάλτα δεν είχε κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε η κρίση. Τις επόμενες ημέρες στη Μάλτα θα αρχίσει να χαλαρώνει μερικούς από τους περιορισμούς.
«Αποφάσεις για την άρση μέτρων θα ληφθούν με βάση την επιστήμη και τους αριθμούς» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας της χώρας, Κρις Φιρν.
Η Μάλτα, με πληθυσμό περίπου μισού εκατομμυρίου, εντόπισε το πρώτο κρούσμα Covid-19 στις 7 Μαρτίου και έκτοτε έχει αναφέρει σχεδόν 450 κρούσματα. Τέσσερις ηλικιωμένοι ασθενείς με ιατρικές επιπλοκές απεβίωσαν. Η χώρα έκλεισε τα σχολεία, απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις άνω των τριών ατόμων, έκλεισε το αεροδρόμιο και τα μη απαραίτητα καταστήματα, όμως δεν επέβαλε πλήρες lockdown και τα εργοστάσια, τα εργοτάξια και οι παραλίες παρέμειναν ανοικτά.
Η Μάλτα επαινέθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας επειδή ανέπτυξε από τα πιο εκταταμένα δίκτυα διαγνωστικών τεστ και ιχνηλάτησης επαφών. Με μέσο όρο 38,74 τεστ ανά 1.000 ανθρώπους, η Μάλτα έρχεται μόλις τρίτη στα διαγνωστικά τεστ, μετά το Λουξεμβούργο και την Ισλανδία, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων είχε μειωθεί τις τελευταίες ημέρες σε μονοψήφιους αριθμούς πριν φθάσει στο μηδέν. «Πρέπει τώρα να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μετατρέψουμε οποιαδήποτε νέο κύμα σε ελαφρό κυματισμό» δήλωσε ο Φιρν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.