- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σάλος με τις ενδοφλέβιες απολυμάνσεις του Τραμπ για τον κορωνοϊό
Η ιατρική κοινότητα καταδικάζει την «ανεύθυνη και επικίνδυνη» στάση του προέδρου των ΗΠΑ
Οργή και καταδίκη Τραμπ από την ιατρική κοινότητα. Πρότεινε τις ενδοφλέβιες χορηγήσεις και την ακτινοβόληση ασθενών ως θεραπεία για τον κορωνοϊό.
Σύσσωμη η επιστημονική και ιατρική κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών καταδίκασε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έφτασε στο σημείο να προτείνει ως θεραπεία για τον νέο κορωνοϊό τις ενδοφλέβιες ενέσεις με απολυμαντικά αλλά και την έκθεση των ασθενών σε ακτινοβολία UV. Ειδικά η δεύτερη πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ απορρίφθηκε αμέσως μόλις τη διατύπωσε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο από γιατρό και σύμβουλό του.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στο BBC, την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπαινίχθηκε: «Μπορώ να φανταστώ το απολυμαντικό να σκοτώνει τον ιό μέσα σε ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό! Υπάρχει τρόπος να το χορηγήσουμε με ένεση ή να κάνουμε κάποιον καθαρισμό; Βλέπετε, ο ιός εισέρχεται στους πνεύμονες και κάνει τεράστια ζημιά. Θα είχε ενδιαφέρον να το ελέγξουμε».
Η «βάση» για τις συγκεκριμένες «προτάσεις» Τραμπ ήταν μια εγχώρια έρευνα, η οποία εκτιμά ότι ο νέος κορωνοϊός πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στο φως του ηλίου και τις υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται ότι παρερμήνευσε το πόρισμα της εν λόγω έρευνας.
Οι ερευνητές της αμερικανικής κυβέρνησης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ιός SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια Covid-19 επιβιώνει καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους και σε ξηρές συνθήκες. Αντίθετα χάνει την ισχύ του όταν αυξάνεται η θερμοκρασία και η υγρασία και κυρίως όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου, δήλωσε ο Ουίλιαμ Μπράιαν, ο ασκών χρέη επικεφαλής στην Υπηρεσία Επιστημών και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερική Ασφάλειας των ΗΠΑ.
«Επομένως αν χτυπήσουμε το σώμα- είτε με ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία ή απλά με πολύ ισχυρό φως», είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος στην καθηγήτρια Ντέμπορα Μπιρξ, που συντονίζει την στρατηγική αντιμετώπισης του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό. «Νομίζω πως είπατε πως δεν έχει εξεταστεί αλλά θα το εξετάσετε. ..ακούγεται ενδιαφέρον», είπε ο Τραμπ και πρόσθεσε «και τότε βλέπω το απολυμαντικό που τον σκοτώνει σ’ ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Και υπάρχει τρόπος που μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, με ένεση ή σχεδόν έναν καθαρισμό; Θα με ενδιέφερε να το τσεκάρουμε αυτό. Δεν είμαι γιατρός. Είμαι όμως ένας άνθρωπος με καλό ξέρετε τι», είπε ο Τραμπ δείχνοντας το κεφάλι του και το… μυαλό του.
Η καθηγήτρια Ντέμπορα Μπιρξ, η συντονίστρια της task force, έμεινε σιωπηλή αρχικά. Στη συνέχεια ο Τραμπ τη ρώτησε αν έχει ακούσει ποτέ για χρήση της θερμότητας και του φωτός ως θεραπεία στον κορωνοϊό και εκείνη απάντησε: «Όχι, ως θεραπεία» «Θέλω να πω, ο πυρετός είναι καλό πράγμα, όταν έχεις πυρετό βοηθά το σώμα σου να ανταποκριθεί. Αλλά δεν έχω δει κάτι για τη θερμότητα ή το φως», πρόσθεσε.
Οι γιατροί χαρακτήρισαν την ιδέα του προέδρου των ΗΠΑ «επικίνδυνη». Ο πνευμονολόγος δρ. Βιν Γκούπτα δήλωσε στο δίκτυο NBC: «Η ιδέα της ενέσιμης χορήγησης απολυμαντικών σε ασθενείς είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη». «Είναι μια συνήθης μέθοδος όταν κάποιος θέλει απλά να δώσει τέλος στη ζωή του», πρόσθεσε.
Ο Χασίφ Μασούντ, γιατρός στη Δυτική Βιρτίνια έγραψε στο Twitter: «Ως γιατρός δεν μπορώ με τίποτα να συστήσω σε έναν ασθενή να γεμίσει τους πνεύμονες του με απολυμαντικά ή να χρησιμοποιήσει την ακτινοβολία UV ως θεραπεία για τον κορωνοϊό». Πρόσθεσε: «Σας παρακαλώ μην ακούτε τις ιατρικές συμβουλές του Τραμπ».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν τετραπλασίασε τις έδρες του στο Σώμα
Καμία δεν έμαθε για τον θάνατο της άλλης
«Κανείς δεν πιστεύει ότι η αυτορρύθμιση αρκεί» υποστήριξε
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Τελ-Αβίβ και Άγκυρας
Η προσωρινή πρόεδρος Ροντρίγκεζ προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ
Αιφνιδίασε τους πελάτες στο Ρέντμπεργκ στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή μετά την άνοδό του στον θρόνο
Αφορμή για τις διαδηλώσεις ήταν η έξωση της 87χρονης Μαρικάρμεν από το διαμέρισμά της
Ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών
Μόνο η διπλωματία μπορεί να οδηγήσει σε μια διευθέτηση της κρίσης, τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα δύο ζώα θα περάσουν τα επόμενα δέκα χρόνια σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ατλάντα
Eκατοντάδες διαδηλωτές καταγγέλλουν την έξωση της 87χρονης
Η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση «μείζον περιστατικό»
«Αυτό που είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό», δήλωσε ο ποντίφικας από τη Λούρδη
H ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπροστά σε άδεια έδρανα εν όψει των εκλογών στο Ισραήλ
Στο πλευρό της 87χρονης γυναίκας διαδηλωτές
Πόσα μπορεί κανείς άραγε να περιμένει από έναν οργανισμό χωρίς καμία ουσιαστική ισχύ στην εποχή της πολυκρίσης;
Τα μυστικά της επιτυχίας και τη φιλοσοφία της ζωής του μοιράστηκε ο χολιγουντιανός σταρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.