- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Δρ. Φάουτσι: Πρέπει να ανεβάσουμε τον αριθμό των τεστ
«Δε νομίζω», απάντησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Νέα διαφωνία μεταξύ των Τραμπ-Φάουτσι. Αυτήν τη φορά για τα τεστ για τον κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Νέα διάσταση απόψεων μεταξύ του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και του επιδημιολόγου-λοιμωξιολόγου, δρ. Άντονι Φάουτσι για τη διαχείριση της κρίσης με τον νέο κορωνοϊό. Αυτήν τη φορά ο Τραμπ διαφώνησε με την τοποθέτηση του Φάουτσι πως πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο δρ. Άντονι Φάουτσι ανέφερε πως πρέπει να γίνουν περισσότεροι έλεγχοι, με τις ΗΠΑ να έχουν πραγματοποιήσει ως τώρα πάνω από 4,7 εκ. τεστ στους πολίτες, εκ των οποίων τα 880.000 περίπου αποδείχθηκαν θετικά. Ο Φαούτσι τόνισε πως πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα. Ωστόσο, ο Τραμπ διαφώνησε ανοιχτά με την τοποθέτησή του. Είναι η δεύτερη φορά που ο Τραμπ έρχεται σε αντιπαράθεση με τον επικεφαλής της μάχης εναντίον του κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός επιδημιολόγος ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να χάσει την θέση του και ο δρ. Φάουτσι απάντησε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος τον έχει διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσής του.
«Δεν συμφωνώ μαζί του. Κάνουμε εξαιρετική δουλειά με τα τεστ. Αν οντάς είπε κάτι τέτοιο, εγώ διαφωνώ», ήταν το σχόλιο του Τραμπ προς τους δημοσιογράφους κατά την χθεσινή ενημέρωση στα ΜΜΕ για την πανδημία, σχετικά με την τοποθέτηση του Φαούτσι.
«Πρέπει να ανεβάσουμε σημαντικά τον αριθμό των τεστ, αλλά και την δυνατότητα να τους διεξάγουμε, καθώς δεν θέλουμε να έχουμε καταστάσεις όπου πρέπει να κάνουμε τεστ, αλλά αυτό δεν συμβαίνει επειδή για παράδειγμα δεν έχουμε μία μπατονέτα ή το σωστό φιαλίδιο. Δεν είμαι σίγουρος ότι έχουμε ότι χρειαζόμαστε για να το πετύχουμε αυτό ωστόσο. Τα πάμε καλά, όμως δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε», είπε ο Φαούτσι νωρίτερα, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για ελλείψεις σε ιατρικό υλικό. «Είμαστε μπροστά στα τεστ. Το έχω ξαναπεί», επέμεινε ο Τραμπ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή η απόφαση για την επόμενη κυβέρνηση
O κωμικός βρέθηκε ένοχος για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Ιταλικά ΜΜΕ δημοσίευσαν τα απειλητικά μειλ που έλαβαν
Οι αρκούδες γκρίζλι αποτελούν προστατευόμενο είδος στη Βρετανική Κολομβία
Η ανάρτηση που συζητήθηκε
Η απόφαση του δικαστηρίου για τον 35χρονο
Το ασυνήθιστο στοιχείο που προβληματίζει τους ειδικούς ασφαλείας
Διαρροή εγγράφων φέρνει στο φως τη βαθιά στρατιωτική συνεργασία Μόσχας και Τεχεράνης
Το ερώτημα για τις τεράστιες επενδύσεις
Γιατί οι τεχνολογικοί κολοσσοί αντιδρούν
Δύο καταδιωκτικά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να απογειωθούν για το συνοδεύσουν
Το ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντo
Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών - Τι αναφέρει το δημοσίευμα
Ο Χούμπερτ Άιβανγκερ βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο
Νέα δεδομένα στην πολιτική κρίση του Ισραήλ
Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ανταλλαγής πληροφοριών της ΕΕ
Αντιδράσεις για την επιβολή στρατιωτικής θητείας στους σπουδαστές θρησκευτικών σχολών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.