Κοσμος

Γερμανία: Υποχρεωτική η μάσκα σε ΜΜΜ και καταστήματα

Όλα τα κρατίδια της χώρας υιοθέτησαν το μέτρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερμανία: Υποχρεωτική η μάσκα σε ΜΜΜ και καταστήματα
Ανοιχτό κατάστημα έως 800 τ.μ. στη Χαϊδελβέργη © EPA RONALD WITTEK

Σε όλη τη Γερμανία θα ισχύει από την ερχόμενη εβδομάδα η υποχρεωτική κάλυψη της μύτης και του στόματος για επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς και πελάτες καταστημάτων

Υποχρεωτική σε όλη την Γερμανία θα είναι από την επόμενη εβδομάδα η χρήση προστατευτικής μάσκας για τους για τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς και τους πελάτες των εμπορικών καταστημάτων. Η Βρέμη και η Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία έγιναν σήμερα τα τελευταία από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας που ανακοίνωσαν την υποχρεωτική χρήση προστατευτικού μέσου για το στόμα και τη μύτη, ενόψει της σταδιακής άρσης των περιορισμών στην κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα.

Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων είχε συμφωνηθεί να γίνουν «επειγόντως» σχετικές συστάσεις στους πολίτες, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες η μία μετά την άλλη οι τοπικές κυβερνήσεις επέβαλαν τη χρήση μάσκας ή άλλης προστασίας. Οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να προμηθευτούν επαγγελματικές μάσκες, ενώ μπορούν να χρησιμοποιούν ακόμη και υφασμάτινο μαντίλι.


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.