Κοσμος

Κορωνοϊός: Οι Ιταλοί τήρησαν τα μέτρα και έμειναν σπίτι το Πάσχα

Η πλειονότητα των κατοίκων δεν εγκατέλειψε τις πόλεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Σπίτι πέρασαν το Καθολικό Πάσχα οι Ιταλοί - Δεν εγκατέλειψαν τις πόλεις
Κορωνοϊός: Σπίτι πέρασαν το Καθολικό Πάσχα οι Ιταλοί - Δεν εγκατέλειψαν τις πόλεις/© EPA/GIUSEPPE LAMI

Καθολικό Πάσχα: Οι Ιταλοί τήρησαν την καραντίνα και δεν έφυγαν από τις πόλεις εν μέσω κορωνοϊού.

Στο σπίτι πέρασαν το Καθολικό Πάσχα οι Ιταλοί εν μέσω κορωνοϊού, τηρώντας την καραντίνα που είχε επιβάλει η κυβέρνηση λόγω Covid-19.

Όπως μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ, η πλειονότητα των κατοίκων δεν προσπάθησε να εγκαταλείψει τις πόλεις και να πάει στην εξοχή και στα χωριά για να γιορτάσει το Καθολικό Πάσχα.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 48ωρο διενεργήθηκαν πάνω από 800.000 έλεγχοι από αστυνομικούς, καραμπινιέρους, τροχαία και οικονομική αστυνομία.Τα πρόστιμα για παραβίαση των προβλεπόμενων περιορισμών ήταν 36.712, ενώ ασκήθηκαν και 84 ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό και εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν στο δρόμο.

Οι αρχές είναι ικανοποιημένες, διότι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε αύξηση των προστίμων μόνο της τάξης του 10%.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

Παράλληλα, αστυνομία και καραμπινιέροι έκαναν γνωστό ότι οι εικόνες και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο με ορισμένες ουρές σε περιφερειακούς δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας οφείλονταν στα αυξημένα μπλόκα που είχαν στηθεί για να ελεγχθούν σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν από τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών και ύστερα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ