- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλία: Αυξημένοι έλεγχοι για τις μετακινήσεις του Πάσχα
Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών
Υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ιταλία θα ενταθούν οι έλεγχοι για τον περιορισμό των μετακινήσεων το Πάσχα.
Εντατικότεροι και πιο ενισχυμένοι θα είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας στην Ιταλία προκειμένου να εξασφαλισθεί ότι δε θα πραγματοποιηθούν μετακινήσεις το Πάσχα.
Όπως επεσήμανε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού και σε άλλες περιοχές που θα επιδεινώσει την κατάσταση της επιδημίας.
«Το Πάσχα επίσης πρέπει να μείνουμε στο σπίτι για το καλό το δικό μας και των οικείων μας και για να επιτρέψουμε στην Ιταλία να ξαναξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν», δηλώνει η υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή της στην Corriere della Sera.
Για τον λόγο αυτόν οι αστυνομικοί έλεγχοι για τις μετακινήσεις θα ενισχυθούν, για να αποφύγουμε οι άνθρωποι να μετακινηθούν προς την δεύτερη κατοικία τους ή προς τους τουριστικούς προορισμούς. Οσοι δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν την μετακίνησή τους, θα υποστούν κυρώσεις, λέει η υπουργός.
Οι ιταλικές αρχές φοβούνται ότι το τριήμερο του Πάσχα, σε συνδυασμό με τον ανοιξιάτικο καιρό, θα βγάλουν τους ανθρώπους στους δρόμους με κίνδυνο δημιουργίας νέων εστιών της επιδημίας.
«Κατανοώ ότι κλεισμένοι στο σπίτι και με την έλευση της ωραίας εποχής, οι Ιταλοί θέλουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα...αλλά δεν μπορούμε να μειώσουμε τώρα την επιφυλακή με ανεύθυνες συμπεριφορές», προειδοποιεί η υπουργός Εσωτερικών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και υψηλών τιμών πετρελαίου
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.