- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τόκιο: Αποσύρθηκε από την κοινή θέα η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων
Θα κρατηθεί σε άγνωστη τοποθεσία στο εξής
Λόγω των έκτακτων μέτρων ασφαλείας που έλαβε η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε, οι διοργανωτές απέσυραν από τη δημόσια θέα τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Εκτός δημόσιας θέα βρέθηκε η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, λίγες μόλις ημέρες αφότου έφτασε στην Ιαπωνία όπως αναφέρει το Associated Press.
Το ταξίδι της που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία, έφτασε στο τέλος του, αφού κατάφερε να φτάσε, στις 26 Μαρτίου, στο Τόκιο όπου θα διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Οι Ιάπωνες διοργανωτές αποφάσισαν να τη θέσουν σε κοινή θέα για να τη θαυμάσουν και να φωτογραφηθούν μαζί της οι πολίτες. Ωστόσο, μετά από λίγες ημέρες, ο Σίνζο Άμπε, έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού, απαγορεύοντας τις μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου.
Κατ' επέκταση, η φλόγα αποσύρθηκε και θα παραμείνει για λίγο καιρό στο Τόκιο ενώ μετά θα περάσει στα χέρια της Ολυμπιακής Επιτροπής μέχρι τον επόμενο χρόνο.
«Στο εξής η φλόγα θα κρατηθεί σε μια άγνωστη τοποθεσία για να αποτρέψουμε τυχόν πολυπληθείς συγκεντρώσεις. Η ιδέα είναι να κρατήσουμε τη φλόγα αναμμένη και να την δείξουμε στον κόσμο.
»Ελπίζουμε πως η ολυμπιακή φλόγα θα γίνει πηγή έμπνευσης, ένα λαμπρό φως για όλους, καθώς ο κόσμος περνά αυτούς τους δύσκολους καιρούς», σχολίασε στο Associated Press, εκπρόσωπος των διοργανωτών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.