Κοσμος

Κίνα: Η άρση των μέτρων γέμισε τα τουριστικά αξιοθέατα (video)

Προειδοποιούν οι ειδικοί ότι ο κίνδυνος του κορωνοϊού δεν έχει περάσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλάνο αρχείου από το Χουανγκσάν στην Κίνα
Πλάνο αρχείου από το Χουανγκσάν στην Κίνα ©EPA/ADRIAN BRADSHAW

Η άρση των περιοριστικών μέτρων στην Κίνα έκανε τους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να επισκεφθούν κατά χιλιάδες τα τουριστικά αξιοθέατα.

Η άρση αρκετών περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στην Κίνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έκανε τον κόσμο να ξεχυθεί  στους δρόμους, ενώ πολλές χιλιάδες πολιτών έσπευσαν το Σαββατοκύριακο να επισκεφθούν τουριστικά αξιοθέατα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, με αφορμή τον εορτασμό του τριήμερου φεστιβάλ Κινγκμίνγκ, πλήθος κόσμου έσπευσε στο πάρκο Χουανγκσάν στην επαρχία Ανχουέι όπου μάλιστα οι τοπικές αρχές προσέφεραν δωρεάν είσοδο στους επισκέπτες. Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο πάρκο, άλλοι φορώντας μάσκα και άλλοι χωρίς, απολαμβάνοντας τη βόλτα τους στην εξοχή.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου έβγαλαν ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι δεν επρόκειτο να δεχθούν άλλους επισκέπτες, αφού είχε ήδη συμπληρωθεί το ημερήσιο όριο των 20.000 ατόμων.

Παρόμοια εικόνα επικρατούσε και στο Πεκίνο. Ο κόσμος βγήκε έξω στα μαγαζιά και στα πάρκα της πρωτεύουσας, δείχνοντας ότι η ζωή στην Κίνα επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς. 

Την ίδια ώρα πάντως, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η χώρα δεν έχει ξεφύγει ακόμη από τον κίνδυνο του κορωνοϊού και όλοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Χθες, 6 Απριλίου, σε όλη τη χώρα επιβεβαιώθηκαν 39 κρούσματα κορωνοϊού. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ