Κοσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Είμαστε σε αυτό όλοι μαζί

Με αγωνία οι Βρετανοί αναμένουν το σπάνιο διάγγελμα για τον κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλισσα Ελισάβετ
Διάγγελμα για τον κορωνοϊό από τη βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β' © EPA/ANDY RAIN

Μήνυμα αυτοπειθαρχίας και αποφαιστικότητας θα στείλει η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β', σε διάγγελμά της για την κρίση με τον κορωνοϊό.

Στην αξία της αυτοπειθαρχίας και της αποφασιστικότητας θα εστιάσει η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β’, απόψε το βράδυ στο σπάνιο και από τηλεοράσεως διάγγελμά της στον βρετανικό λαό που πλήττεται από τον φονικό νέο κορωνοϊό.

Το βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρει ότι η μονάρχης θα αναγνωρίσει τη θλίψη, τον πόνο και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο βρετανικός λαός κατά τη διάρκεια αυτής κρίσης. Η 93χρονη Ελισάβετ, η οποία βρίσκεται εδώ και εβδομάδες απομονωμένη στο κάστρο του Ουίνδσορ, θα εκφράσει την ευγνωμοσύνη της απέναντι σε όλο το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας αλλά και προς όλους τους εργαζόμενους σε θέσεις – κλειδιά για την αντιμετώπιση του ιού. Το διάγγελμά της θα μεταδοθεί στις 20:00 τοπική ώρα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα social media.

Σύμφωνα με το BBC η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται να πει: «Σας μιλώ εν μέσω μιας περιόδου μεγάλης πρόκλησης για τη χώρα. Μια περίοδο κρίσης για τη χώρα μας: μια κρίση που έχει προκαλέσει πόνο και οικονομικές δυσκολίες σε πολλούς, μια κρίση που έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα όλων μας. Εύχομαι στα χρόνια που θα έρθουν όλοι μας να μπορούμε με περηφάνια να αναπολούμε τον τρόπο με τον οποίο ανταποκριθήκαμε σε αυτήν την πρόκληση. Εύχομαι η αυτοπειθαρχία, η αποστασιοποιημένη και πάντα με καλή διάθεση αποφασιστικότητα και το αίσθημα αλληλεγγύης να χαρακτηρίζουν ακόμα αυτή τη χώρα».

Τέλος το BBC επισημαίνει ότι το διάγγελμα της βασίλισσας της Αγγλίας, Ελισάβετ Β’ προς τον βρετανικό λαό αποφασίστηκε έπειτα από συζητήσει με την Ντάουνινγκ Στριτ και τον θετικό στον κορωνοϊό πρωθυπουργό της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ