Ρεκόρ αφίξεων κοκαΐνης στο Βέλγιο, λόγω κορωνοϊού
Σπεύδουν οι μαφίες, για να προλάβουν τη διακοπή πτήσεων και μεταφορών
Μόνο σε τρεις ημέρες στην Αμβέρσα του Βελγίου υπήρξαν κατασχέσεις κοκαΐνης ενάμιση τόνου, καθώς οι μαφίες της Λατινικής Αμερικής στέλνουν όπως-όπως την ουσία προς την Ευρώπη
Στο λιμάνι της Αμβέρσας, στο Βέλγιο, συνολικά πάνω από ενάμιση τόνος κοκαΐνης κατασχέθηκε σε ελέγχους των τελωνείων μεταξύ 27 και 30 Μαρτίου. Είναι γιατί οι έμποροι από τη Λατινική Αμερική, έχοντας εκτιμήσει ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα μειώσει δραστικά τα ταξίδια και τις εμπορικές συναλλαγές, σπεύδουν να φορτώσουν το εμπόρευμά τους σε βαλίτσες μέσα σε αεροσκάφη και στο φορτίο δεξαμενοπλοίων.
Τη διαπίστωση έκανε ο επικεφαλής των βελγικών τελωνειακών αρχών Κρίστιαν Φαντερβέρεν, έπειτα από μία σειρά κατασχέσεων μέσα στον Μάρτιο στη χώρα, η οποία θεωρείται μία από τις κυριότερες πύλες εισόδου της κοκαΐνης στην Ευρώπη, λόγω του μεγάλου εμπορικού λιμένα της Αμβέρσας. «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήσαμε σημαντική αύξηση των κατασχέσεων», τόνισε ο γενικός διευθυντής των τελωνείων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι λατινοαμερικάνικες Μαφίες οργανώθηκαν και τοποθέτησαν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ναρκωτικών στα εμπορευματοκιβώτια, γνωρίζοντας πως οι μεταφορές των φορτίων αυτών προς την Ευρώπη θα μειωθούν στους επόμενους μήνες».
Στο λιμάνι της Αμβέρσας, το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη μετά το ολλανδικό Ρότερνταμ, οι επιπτώσεις από τους περιορισμούς στην επαγγελματική δραστηριότητα είναι πέρα για πέρα εμφανείς, καθώς πολλές από τις εργασίες των εταιρειών διαμεταφοράς γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τον Φαντερβέρεν. Όπως τονίζει ο ίδιος και οι τελωνειακοί «προσπαθούμε να μειώσουμε τους δια ζώσης ελέγχους, σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης».
Το 2019, οι κατασχέσεις κοκαΐνης στην Αμβέρσα είχαν φθάσει τον αριθμό ρεκόρ των 62 τόνων, με το ναρκωτικό να προέρχεται κυρίως από τρεις χώρες: τη Βραζιλία, τον Ισημερινό και την Κολομβία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επεκταθούν και στα νότια της χώρας
Φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή
Το σκοτεινό παρελθόν του Ζερόμ Μπαρελά που συνελήφθη και οι τρεις καταγγελίες για βιασμό
Τα θύματα βιντεοσκοπήθηκαν εν αγνοία τους, σύμφωνα με τις Αρχές
Διέσχισαν τη στρατηγική θαλάσσια δίοδο με κλειστούς πομπούς
Στο πλευρό της ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
«Οι Δημοκρατικοί θα προτιμούσαν να δουν τη χώρα να αποτυγχάνει», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της οργάνωσης χαρακτήρισε τη συμφωνία «συνθηκολόγηση»
Παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις ουρές των συνοριακών ελέγχων
Τι φέρεται να είπε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος
Ο 51χρονος Τοντ Μπλανς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο μετά την απομάκρυνση της Παμ Μπόντι
Η εμμηνόπαυση στο επίκεντρο νέας επένδυσης 215 εκατ. δολαρίων
Mέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί ένα κρούσμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.