- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κορωνοϊός: Η καραντίνα μείωσε τη ρύπανση στη Βρετανία
Ως και 50% στο Λονδίνο και σε άλλες μεγάλες πόλεις
Τεράστια πτώση στην ατμοσφαιρική ρύπανση στις πόλεις της Βρετανίας παρατήρησαν οι επιστήμονες μετά την επιβολή της καραντίνας στη χώρα.
Εξαιρετικά μεγάλη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Βρετανίας έφερε η καραντίνα λόγω κορωνοϊού.
Όπως δείχνει μελέτη που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες, τα επίπεδα τοξικών ρύπων είναι πιθανό να μειωθούν ακόμη περισσότερο καθώς η κυκλοφορία παρέμεινε περιορισμένη λόγω κορωνοϊού αλλά οι ανατολικοί άνεμοι έφεραν επιπλέον ρύπανση από την ηπειρωτική Ευρώπη στη Βρετανία.
Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν πτώσεις στη ρύπανση της ατμόσφαιρας μέχρι και 50% στο Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ, το Μπρίστολ και το Κάρντιφ, ενώ κατά 25% πέφτει και στο Μάντσεστερ, το Γιορκ και το Μπέλφαστ ενώ μικρότερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Γλασκώβη και το Νιούκαστλ.
Όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του αζώτου (NO2), τα στοιχεία δείχνουν επίσης μειώσεις ως και 50% στο Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ, το Μπρίστολ και το Κάρντιφ και κατά 10-20% στις άλλες πόλεις.
«Δεν υπάρχει κάτι θετικό με τον κορωνοϊό. Αλλά νομίζω ότι δείχνει ότι μπορούμε πραγματικά να επιτύχουμε αρκετά χωρίς ταξίδια. Δείχνει ότι αν δουλεύαμε από το σπίτι περισσότερο, τότε θα είχαμε επιπτώσεις στην ατμοσφαιρική ρύπανση», δήλωσε ο καθηγητής Τζέιμς Λι.
Τα επίπεδα του NO2 στις περισσότερες αστικές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου είναι παράνομα υψηλά από το 2010 και πολλές περιοχές έχουν επίπεδα μικρών σωματιδίων πάνω από το όριο που συνιστά η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Αυτή η ρύπανση εκτιμάται ότι προκαλεί περίπου 110 πρόωρους θανάτους κάθε μέρα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή η απόφαση για την επόμενη κυβέρνηση
O κωμικός βρέθηκε ένοχος για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Ιταλικά ΜΜΕ δημοσίευσαν τα απειλητικά μειλ που έλαβαν
Οι αρκούδες γκρίζλι αποτελούν προστατευόμενο είδος στη Βρετανική Κολομβία
Η ανάρτηση που συζητήθηκε
Η απόφαση του δικαστηρίου για τον 35χρονο
Το ασυνήθιστο στοιχείο που προβληματίζει τους ειδικούς ασφαλείας
Διαρροή εγγράφων φέρνει στο φως τη βαθιά στρατιωτική συνεργασία Μόσχας και Τεχεράνης
Το ερώτημα για τις τεράστιες επενδύσεις
Γιατί οι τεχνολογικοί κολοσσοί αντιδρούν
Δύο καταδιωκτικά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να απογειωθούν για το συνοδεύσουν
Το ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντo
Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών - Τι αναφέρει το δημοσίευμα
Ο Χούμπερτ Άιβανγκερ βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο
Νέα δεδομένα στην πολιτική κρίση του Ισραήλ
Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ανταλλαγής πληροφοριών της ΕΕ
Αντιδράσεις για την επιβολή στρατιωτικής θητείας στους σπουδαστές θρησκευτικών σχολών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.