- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κορωνοϊός: Εν αναμονή πρωτοβουλιών από Μακρόν και Τραμπ
Σύμφωνα με ανάρτηση του Γάλλου προέδρου στο Twitter
Έτοιμοι να προβούν σε μία σημαντική πρωτοβουλία για τον κορωνοϊό είναι οι Εμάνουελ Μακρόν, Ντόναλντ Τραμπ και οι ηγέτες άλλων χωρών.
Μία νέα σημαντική πρωτοβουλία για τον κορωνοϊό συζητούν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από κοινού με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ και ηγέτες άλλων χωρών όπως προανήγγειλε ο πρώτος με ανάρτησή του στο Twitter.
Έκανε λόγο για «πολύ καλή συζήτηση» με τον Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter προτού προσθέσει πως «μπροστά στην κρίση» που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, «μαζί με άλλες χώρες, προετοιμάζουμε για τις επόμενες ημέρες μια νέα σημαντική πρωτοβουλία», χωρίς όμως κάποια περαιτέρω διευκρίνιση.
Από τη δική του πλευρά, ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη «σημασία που έχει η στενή συνεργασία στο πλαίσιο της G7, της G20 και της P5» για να «βοηθηθούν οι οργανισμοί πολυμερούς συνεργασίας, ειδικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα να εξαλείψουν το ταχύτερο την πανδημία και να ελαχιστοποιήσουν τον οικονομικό αντίκτυπο» που θα έχει, χρησιμοποιώντας αντιστοίχως τις συντομογραφίες της Ομάδας των Επτά και της Ομάδας των Είκοσι πιο οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου και της ομάδας των πέντε κρατών-μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Χθες έγιναν δύο διεθνείς σύνοδοι αφιερωμένες στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας, μία έκτακτη (αυτή της G20), η άλλη προγραμματισμένη (η σύνοδος κορυφής της ΕΕ).
Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή 23.000 ανθρώπων παγκοσμίως, με τα δύο τρίτα των θυμάτων στην Ευρώπη, όπου καταμετρώνται 275.000 κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου ως χθες βράδυ.
Οι ΗΠΑ και η Γαλλία συγκαταλέγονται στις χώρες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία. Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ολοένα ταχύτερο ρυθμό στις ΗΠΑ, που οδεύουν να μετατραπούν στο επίκεντρο της πανδημίας, μολονότι αρχικά απλά την παρατηρούσαν από μακριά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.