Κοσμος

Κορωνοϊός: Ακόμα δύο γιατροί έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία

Συνολικά τρεις γιατροί έχουν πεθάνει στη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύο ακόμα γιατροί πέθαναν στη Γαλλία λόγω κορωνοϊού
Δύο ακόμα γιατροί πέθαναν στη Γαλλία λόγω κορωνοϊού ©EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Δύο ακόμα γιατροί πέθαναν τις προηγούμενες μέρες στη Γαλλία, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Άλλοι δύο γιατροί που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό απεβίωσαν στη Γαλλία μέσα στο Σαββατοκύριακο (σ.σ. 22 και 23 Μαρτίου). Έτσι, ο αριθμός των γιατρών που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, αυξήθηκε στους τρεις.

Στην Μυλούζη, ένας 66χρονος γυναικολόγος μαιευτήρας, ο Ζαν-Μαρί Μπεγκλ, απεβίωσε «από επιπλοκές» του κορωνοϊού, από τον οποίο προσβλήθηκε από μια από τις ασθενείς του, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κλινική στην οποία εργαζόταν. 

Ο έτερος είναι ένας 60χρονος παθολόγος, ο Σιλβάν Ουελίνγκ, ο οποίος πέθανε στο νοσοκομείο της μικρής πόλης Σεντ-Αβόλτ, όπου είχε εισαχθεί με «αναπνευστικά προβλήματα», δήλωσε ο Ζιλμπέρ Ουεμπέρ, ο δήμαρχος της κοινότητας όπου ασκούσε το επάγγελμά του ο γιατρός αυτός. 

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ανακοίνωσε χθες, Κυριακή 22 Μαρτίου, τον πρώτο θάνατο ενός γιατρού που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό. Αυτός ήταν ένας 67χρονος γιατρός που εργαζόταν στα επείγοντα περιστατικά σε νοσοκομείο στην Κομπιένη, βόρεια του Παρισιού και είχε αναλάβει τους πρώτους ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπόθεση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ