Κοσμος

Κορωνοϊός: Σε πανικό γιατρός στο Λονδίνο - Ξεμείναμε από κρεβάτια

«Είναι τρομακτική η κατάσταση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο, Κορωνοϊός
Τα νοσοκομεία του Λονδίνου αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του νέου κορωνοϊού © EPA/ANDY RAIN

Γιατρός σε κεντρικό νοσοκομείο του Λονδίνου χαρακτηρίζει την κατάσταση «τρομακτική» λόγω κορωνοϊού - «Ξεμείναμε από κρεβάτια».

Ένα από τα κεντρικά και μεγάλα νοσοκομείο του Λονδίνου εκπέμπει SOS καθώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην άνευ προηγουμένου εισροή ασθενών λόγω του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με αναφορές στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης υψηλόβαθμός γιατρός στο Νορθγουίκ Παρκ Νοσοκομείο στην περιοχή του Χάροου στο Λονδίνο περιγράφει την κατάσταση «γαμ@@@να τρομακτική».

Σε μήνυμα που έχει σταλεί στο ιατρικό και νοσηλευτικό πανεπιστήμιο αναφέρεται ότι το νοσοκομείο δεν είναι πια σε θέση να ανταποκριθεί στα κρίσιμα περιστατικά και έχει επικοινωνήσει με γειτονικά νοσοκομεία για τη μεταφορά των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Το μήνυμα που εστάλη το βράδυ της Πέμπτης και περιήλθε στην κατοχή της Επιθεώρησης Υγειονομικών Υπηρεσιών αναφέρει τα εξής:  «Θέλω να σας ενημερώσω ότι από απόψε το βράδυ κηρύξαμε το νοσοκομείο σε κατάσταση κρίσης σε σχέση με τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Αυτό οφείλεται στον αυξημένο αριθμό ασθενών με Covid-19. Δεν έχουμε χώρο για ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση. Επικοινωνήσαμε με τους συνεταίρους μας στο τμήμα του βορειοδυτικού Λονδίνου για να μας βοηθήσουν στην ασφαλή μεταφορά των ασθενών μας». Στο εν λόγω νοσοκομείο έξι ασθενείς κατέληξαν από τον νέο κορωνοϊό. Το νοσοκομείο στο Χάροου δεν είναι το μόνο στο Λονδίνο που διώχνει άτομα με συμπτώματα νέου κορωνοϊού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ