Κοσμος

Κορωνοϊός: Η Ιταλία ξέπερασε σε νεκρούς την Κίνα - 427 σε μια μέρα

Έφθασε συνολικά τους 3.405

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Θερίζει» ο κορωνοϊός στην Ιταλία - Πέρασε πρώτη σε νεκρούς παγκοσμίως
«Θερίζει» ο κορωνοϊός στην Ιταλία - Πέρασε πρώτη σε νεκρούς παγκοσμίως/© EPA/ANDREA FASANI

Η Ιταλία έχει πλέον περισσότερους νεκρούς από κορωνοϊό σε σχέση με την Κίνα - Έφθασε τους 3.405, με τα συνολικά κρούσματα να «εκτοξεύονται» στα 41.035.

Τραγική παραμένει η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ιταλία, καθώς 427 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο και 5.322 νέα κρούσματα καταγράφηκαν από τις υγειονομικές υπηρεσίες της γειτονικής χώρας. Πλέον, η Ιταλία ξέπερασε σε νεκρούς την Κίνα και βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με 3.405 θύματα. Όπως φαίνεται και στη live ενημέρωση στο νέο ιστότοπο της Athens Voice (www.athensvoice.gr/koronoios), στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κίνα με 3.245. Από αυτούς οι 3.130 είναι στην κινεζική επαρχία Χουμπέι, απ' όπου είχε ξεκινήσει η πανδημία κορωνοϊού τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πρώτη σε θανάτους από κορωνοϊό η Ιταλία - Ξεπέρασε την Κίνα
Πρώτη σε θανάτους από κορωνοϊό η Ιταλία - Ξεπέρασε την Κίνα/© athensvoice.gr/koronoios

Κορωνοϊός: Στη δεύτερη θέση πλέον η Κίνα με τους περισσότερους νεκρούς, καθώς η Ιταλία πέρασε πρώτη
Κορωνοϊός: Στη δεύτερη θέση πλέον η Κίνα με τους περισσότερους νεκρούς, καθώς η Ιταλία πέρασε πρώτη/© athensvoice.gr/koronoios

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία ανέρχεται σε 41.035. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι 4.440 άνθρωποι έχουν γίνει καλά. Ένα 24ωρο νωρίτερα, την Τετάρτη 18 Μαρτίου, το σύνολο των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία ήταν 35.713 και οι νεκροί 2.978. Στην περιφέρεια Λομβαρδία, η οποία πλήττεται περισσότερο από τον κορωνοϊό, τα συνολικά κρούσματα έφθασαν 19.884 και οι νεκροί 2.168. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.214, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 531, ενώ στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 3.484, με 115 νεκρούς.

Η είδηση ότι η Ιταλία ξεπέρασε σε νεκρούς την Κίνα από τον κορωνοϊό μεταδόθηκε από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, την ώρα που ανατριχίλα συνεχίζουν να προκαλούν οι εικόνες με το στρατιωτικό κομβόι που μεταφέρει πτώματα, καθώς δεν υπάρχει πλέον χώρος ούτε στο νεκροταφείο αλλά ούτε και στο κρεματόριο του Μπέργκαμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ