Κοσμος

Μακρόν για κορωνοϊό: Βρισκόμαστε σε πόλεμο - Δραματικό διάγγελμα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας καλεί τον κόσμο να μείνει σπίτι και απαγορεύει τα πάντα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καραντίνα παντού λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρ
Καραντίνα παντού λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν/ © EPA/LUDOVIC MARIN

Σκληρά μέτρα περιορισμού των πολιτών για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο Μακρόν, που ξεκαθάρισε: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο».

Μονόδρομος η επιβολή αυστηρών μέτρων καραντίνας, καθώς «βρισκόμαστε σε πόλεμο» λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν. Σε νέο τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό, ο πρόεδρος της Γαλλίας μίλησε για τα νέα σκληρά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία κορωνοϊού.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά της δημόσιας υγείας βέβαια, αλλά ο εχθρός είναι εκεί. Αόρατος, ασύλληπτος» σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν για την πανδημία του κορωνοϊού που χτυπά την Ευρώπη. Όπως τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος «ποτέ η Γαλλία δεν είχε λάβει τέτοιες αποφάσεις σε καιρό ειρήνης». O Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε αρκετές φορές την φράση αυτή, πως δηλαδή η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο με τον κορωνοϊό.

«Οι συναντήσεις σε δημόσιους χώρους δεν θα επιτρέπονται, δεν θα είναι δυνατό να συναντήσετε τους φίλους σας: ο στόχος είναι να μειώσουμε στο μέγιστο τις επαφές μένοντας σπίτι» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στο νέο του διάγγελμα για τον κορωνοϊό. «Παντού στη γαλλική επικράτεια, θα επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις, ώστε να πραγματοποιούνται τα απαραίτητα ψώνια, με σεβασμό στις αποστάσεις, αλλά και μετακινήσεις για θέματα υγείας και εργασίας» πρόσθεσε.

«Με το να αγνοείτε τις συστάσεις μας δεν προστατεύετε τους εαυτούς σας, αλλά δεν προστατεύετε ούτε τους άλλους. Ακόμη και αν δεν παρουσιάζετε συμπτώματα ρισκάρετε να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή αγαπημένων μας προσώπων» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν που παρατήρησε πως αρκετοί Γάλλοι αψήφισαν τα μέτρα της κυβέρνησης για αυτοπεριορισμό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ