- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αμερικανός ντύθηκε Τζόκερ και απείλησε να σκοτώσει κόσμο σε live μετάδοση στο Facebook. Ο 51χρονος συνελήφθη.
Άνδρας στις Ηνωμένες Πολιτείες, μιμητής του «Τζόκερ» των Όσκαρ απειλούσε να σκοτώσει κόσμο σε ζωντανή μετάδοση από το Facebook. O 51χρονος Τζέρεμι Τζόζεφ Γκάρνιερ σκόρπισε τον τρόμο σε προάστιο του Σεντ Λούις, στο Μιζούρι, ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο και τον πανικό στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είδαν τις διαδικτυακές απειλές του.
Οι αστυνομικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνέλαβαν τον μιμητή του Χοακίν Φίνιξ. Ο Αμερικανός βρίσκεται υπό κράτηση, με την κατηγορία της τρομοκρατικής απειλής και μάλιστα, σε πρώτο βαθμό.
Κατά τη διάρκεια του video, ο 51χρονος δηλώνει ότι δαπάνησε 236 δολάρια για το κοστούμι του Τζόκερ και ότι το έκανε σε μια προσπάθεια να «τερματιστεί η επιδημία του εθισμού στα οπιούχα και της υπερβολικής δόσης».
«Καταλάβετε, λοιπόν, το εξής: Ναι, κυνηγάω, ναι, το κάνω για προσοχή, αλλά η προσοχή που επιδιώκω είναι να υπάρξει στον κόσμο μια νέα αντίληψη, ότι τα οπιούχα δεν είναι κουλ. Η ηρωίνη είναι για τους ηλίθιους, που θέλουν να πεθάνουν σύντομα. Θα αρχίσω να σκοτώνω ανθρώπους μέχρι να δουν αυτό το video χιλιάδες. Μόλις φτάσει τα χίλια views, θα βγω έξω στον δρόμο και θα σκοτώσω ακόμη περισσότερους», πρόσθεσε.
Μετά επιχείρησε να μετριάσει τις απειλές του λέγοντας: «Δεν πρόκειται να πάμε σε κινηματογραφικές αίθουσες και θα βγούμε εντελώς άοπλοι, επειδή δεν θέλουμε να κάνουμε τις Αρχές να σκεφτούν ότι είμαστε μια πραγματική απειλή (σ.σ. και να μας συλλάβουν), γιατί υπάρχουν και κάποιοι από εσάς, που θα ήθελαν να δουν τον Τζόκερ να βγαίνει εκεί έξω».
Ωστόσο, η πράξη του Αμερικανού βρήκε και συμπαθούντες που δημιούργησαν μια σελίδα στο GoFundMe, για να συγκεντρώσουν χρήματα, προκειμένου να βρεθεί ένας καλός δικηγόρος για τον 51χρονο. Ισχυρίζονται ότι οι απειλές του δεν ήταν αληθινές και ότι ήθελε να στείλει με λάθος τρόπο ένα σωστό μήνυμα: «Η τρομοκρατική απειλή είναι μια εξαιρετικά σοβαρή κατηγορία. Πρόκειται για κακούργημα. Ζητάμε τη βοήθειά σας, για να μπορέσουμε να βρούμε έναν δικηγόρο στον Γκάρνιερ, που θα τον στείλει για ψυχολογική αξιολόγηση, η οποία θα δείξει ότι, στην πραγματικότητα, δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε την αντίδραση της Ιταλίας
Η στιγμή που δεξαμενή πετρελαίου τινάζεται στον αέρα
Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης στο Στενό θα συνεχισθούν
Μετά τη σύνοδο κορυφής, η Μελόνι δήλωσε ότι οι σχέσεις της με τον Τραμπ δεν έχουν αλλάξει
Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης
Προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και μεταδίδεται μέσω σωματικών υγρών
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2023 όταν το Titan κατέρρευσε σε βάθος άνω των 3.000 μέτρων κατά τη διάρκεια αποστολής προς το ναυάγιο του Τιτανικού
Νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ
Πώς η μεγαλύτερη υπόσχεση της εξόδου από την ΕΕ είναι και εκείνη που διαψεύστηκε περισσότερο
Το προφίλ του ανθρώπου που θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός
Είναι το πρόσωπο της αμφιλεγόμενης συμφωνίας με το Ιράν και οι επικρίσεις δεν έχουν τέλος
Νυχτερινή επιδρομή ρωσικών drones στην περιφέρεια Σούμι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι επόμενες δύσκολες 60 ημέρες διαπραγματεύσεων
Το πρωτόκολλο των 14 σημείων παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Aπολύθηκε καθώς απορρίφθηκε η δικαστική του προσφυγή
«Διαφωνούσα, αλλά έδωσα την έγκρισή μου», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Η θνησιμότητα του ιού ανέρχεται στο 23%
Οι μεγαλύτερες εντοπίζονται στο οικονομικό σκέλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.