Κοσμος

Κορωνοϊός: Κλείνει η Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ

«Σεβόμαστε την απόφαση των αρχών διότι η ασφάλεια έχει προτεραιότητα», δήλωσε ο εκκλησιαστικός αξιωματούχος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κορωνοϊός κλείνει την Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ
Ο κορωνοϊός κλείνει την Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ ©EPA/HOW HWEE YOUNG

Ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού οδήγησαν στο κλείσιμο της Βασιλικής της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ για προληπτικούς λόγους.

Ο εντοπισμός ύποπτων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στον τομέα της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Όχθης οδήγησε στο κλείσιμο της Βασιλικής της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ για προληπτικούς λόγους. Στην ανακοίνωση προχώρησε ο εκκλησιαστικός αξιωματούχος.

«Σεβόμαστε την απόφαση των αρχών διότι η ασφάλεια έχει προτεραιότητα», δήλωσε ο αξιωματούχος, αφού ο παλαιστίνιος υπουργός Υγείας κάλεσε τις εκκλησίες και τα τεμένη, μεταξύ άλλων, να κλείσουν για τον φόβο διάδοσης του νέου ιού. «Αν δεν γίνει σήμερα (το κλείσιμο) θα γίνει αύριο», πρόσθεσε εκκλησιαστικός αξιωματούχος που δεν κατονομάσθηκε.

Ο πρώτος συναγερμός για τους Αγίους Τόπους στις 22 Φεβρουαρίου

Ο πρώτος συναγερμός είχε σημάνει στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη στις 22 Φεβρουαρίου, χωρίς να ακολουθήσει λήψη δραστικών μέτρων, όταν οι ισραηλινές και οι παλαιστινιακές αρχές προσπάθησαν να ελέγξουν το κύμα φόβου για πιθανό ξέσπασμα του ιού Covid-19 μετά τις πληροφορίες ότι προσκυνητές από την Νότια Κορέα που πραγματοποίησαν ταξίδι στους Αγίους Τόπους διαγνώσθηκαν αργότερα ως φορείς του ιού.

Τουλάχιστον 18 τουρίστες, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά την επιστροφή τους στη Νότια Κορέα, είχαν επισκεφθεί ορισμένους από τους πιο πολυσύχναστους τόπους, όπως ο Ναός του Παναγίου Τάφου στην παλιά Ιερουσαλήμ και η Σπηλιά των Πατριαρχών στη Δυτική Οχθη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Το υπουργείο έδωσε τότε στη δημοσιότητα τη διαδρομή της ομάδας των τουριστών από τη Νότια Κορέα και ανακοίνωσε ότι διεξάγει «επιδημιολογική έρευνα» για να εντοπίσει πιθανή διάδοση. Έδωσε δε εντολή σε όποιον ήρθε σε στενή επαφή με την ομάδα να το αναφέρει στις αρχές και να παραμείνει περιορισμένος στο σπίτι του για 14 ημέρες παρακολουθώντας την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του.

Το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας είχε εκδώσει τότε αντίστοιχες οδηγίες για τα παλαιστινιακά εδάφη.

Περίπου 200 ισραηλινοί μαθητές και εκπαιδευτικοί εκλήθησαν στη συνέχεια να παραμείνουν στα σπίτια τους επί 14 ημέρες, αφού είχαν έλθει σε επαφή με τους νοτιοκορεάτες τουρίστες στο πλαίσιο εκπαιδευτικών εκδρομών στους Αγίους Τόπους.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε τη συγκρότηση υπουργικής επιτροπής «για την καθημερινή διαχείριση αυτής της σοβαρής απειλής του κορωνοϊού», έπειτα από συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας και της ασφάλειας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ