- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αυστρία: Το Ίνσμπρουκ είναι πρόθυμο να δεχθεί 200 πρόσφυγες από την Ελλάδα, δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης.
Πρόθυμη να δεχθεί έως και 200 πρόσφυγες από την Ελλάδα είναι η πόλη Ίνσμπρουκ, πρωτεύουσα του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου, όπως δήλωσε το απόγευμα ο δήμαρχός της Γκέοργκ Βίλι, ο οποίος, «λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα», ζήτησε μία κατανομή τους στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η Αυστρία έχει την υποχρέωση να κάνει κάτι, και μάλιστα πολύ περισσότερα από τώρα. Η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, και γι αυτό η Αυστρία πρέπει να αναλάβει ένα μέρος αυτών των προσφύγων», τόνισε ο προερχόμενος από το συγκυβερνών στην Αυστρία κόμμα των Πράσινων Γκέοργκ Βίλι, σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή ραδιοτηλεόραση.
Το Ίνσμπρουκ, γνωστή πανεπιστημιούπολη και ένα από τα πλέον αγαπητά χειμερινά θέρετρα στην Κεντρική Ευρώπη, είχε φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964 και του 1976, όπως επίσης του Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 1984 και του 1988.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Ίνσμπρουκ, όπου ζουν σήμερα 132.000 άνθρωποι, «εάν αρκετές χώρες -και στην καλύτερη περίπτωση όλες οι χώρες- της ΕΕ υποδεχθούν ένα μέρος των προσφύγων, τότε θα είναι δυνατόν να τερματιστεί αυτό το δράμα».
Ο ίδιος προτίθεται να ξεκινήσει μία πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της οποίας το Ίνσμπρουκ και άλλες πόλεις και κοινότητες στην Αυστρία θα υποδεχθούν πρόσφυγες- και αυτό, όπως τόνισε, είναι απλά ένα λογιστικό θέμα που μπορεί να λυθεί.
Αναφερόμενος στην άρνηση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος -το οποίο συγκυβερνά με τους Πράσινους σε ομοσπονδιακό επίπεδο στην Αυστρία - να γίνουν προαιρετικά δεκτοί πρόσφυγες στη χώρα, ο Γκέοργκ Βίλι παρατήρησε πως το Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει μετά να αναλάβει την ευθύνη για μία ανθρωπιστική καταστροφή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Απαρχαιωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, επανειλημμένες διαρροές και υψηλά επίπεδα αμίαντου
Πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 δολάρια
Τι μπορούν να κάνουν οι Δημοκρατικοί
Οι επενδυτές προσδοκούν λιγότερες πολιτικές ανατροπές, αλλά βλέπουν αυστηρότερο έλεγχο στην τεχνητή νοημοσύνη
Ο Πάπας έχει ήδη παραθέσει στίχους του σε πρόλογο βιβλίου
Ο 67χρονος άνδρας αρνήθηκε αρχικά να παραδώσει τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου
Ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πως η απόφασή του για το Ιράν ήταν η σωστή
Οι πιθανές επιπτώσεις στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με τρεις κρίσιμες περιοχές του πλανήτη
Η άλλοτε προνομιακή σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο κινδυνεύει να γίνει εκλογικό βάρος
20 ετών και 2 μηνών ήταν την Κυριακή ο Αντρέα Κίμι Αντονέλι, όταν έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της F1.
Υποψίες για οργανωμένη επιχείρηση
Το μήνυμα συνοδεύεται από φωτογραφία που δείχνει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συνοφρυωμένο
Μια διαδεδομένη δεισιδαιμονία συνδέει το γρήγορο φαγητό με εξαντλητικές βάρδιες
Μεταξύ άλλων καμία νίκη σε αμφίρροπες αναμετρήσεις
Η ανάρτηση του Αμερικανού αντιπροέδρου
Υποχώρηση της Βέρνης από το αίτημα αποζημίωσης προς τη Ρώμη
Αισιοδοξία από την Κομισιόν - Ρεαλιστικός στόχος η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.