- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: 18.000 μετανάστες έχουν ήδη περάσει στην ΕΕ
«Και σήμερα θα γίνουν 25.000 με 30.000»
«Μας υποσχεθήκατε βοήθεια, αλλά δεν κάνετε όποτε, οπότε ανοίξαμε χθες τα σύνορά μας», είπε απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ο Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι η χώρα του «δεν μπορεί να αντιμετωπίσει» ένα νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία και επεσήμανε ότι θα αφήσει τα σύνορα με την Ευρώπη ανοικτά, επικρίνοντας την ΕΕ ότι δεν βοήθησε επαρκώς την Άγκυρα να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό βάρος.
«Λέμε εδώ και καιρό ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε τέτοιους αριθμούς προσφύγων», υπογράμμισε ο Ερντογάν.
«Μας υποσχεθήκατε βοήθεια, αλλά δεν κάνετε όποτε, οπότε ανοίξαμε χθες τα σύνορά μας», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ο Τούρκος πρόεδρος.
«Περίπου 18.000 μετανάστες έχουν ήδη περάσει και σήμερα ο αριθμός θα είναι 25.000 με 30.000 και δεν θα κλείσουμε τις πόρτες μας διότι η ΕΕ πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», κατέληξε.
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι ζήτησε από τη Ρωσία «να φύγει από τον δρόμο μας» στη Συρία στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες Παρασκευή με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Είπα στον Πούτιν: “Τι κάνετε εκεί κάτω; Αν θέλετε να εγκαταστήσετε μία βάση, κάντε το, αλλά φύγετε από τον δρόμο μας», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του από την Κωνσταντινούπολη, ενώ υπογράμμισε ότι οι συριακές δυνάμεις «θα πληρώσουν το τίμημα» των επιθέσεών τους εναντίον του τουρκικού στρατού.
«Το συριακό ζήτημα δεν είναι σε καμία περίπτωση (στρατιωτικό) στοίχημα ή επιθυμία να επεκτείνουμε τα σύνορά μας. Πήγαμε εκεί όχι έπειτα από πρόσκληση του (Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ, αλλά έπειτα από πρόσκληση του συριακού λαού. Και μέχρι ο λαός να μας ζητήσει να φύγουμε, δεν θα αποχωρήσουμε από εκεί. Είπα στον Πούτιν: “Άφησέ μας πρόσωπο με πρόσωπο με το (συριακό καθεστώς) και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», τόνισε ο Ερντογάν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία περίπτωση που σόκαρε τη Νιγηρία
Συγκέντρωσε περισσότερα από 100.000 δολάρια - Η συγκινητική ιστορία του Μπομπ Μοντγκόμερι
Είχε πρόσφατα ανακηρυχθεί «Αστυνομικός του Μήνα»
Μετά από πλήγμα κοντά στα Στενά του Ορμούζ
Όσα είναι γνωστά για την κατάσταση της υγείας της
Ξεπέρασε τα προηγούμενα ρεκόρ του καύσωνα του Αυγούστου 2003
Το επικρατέστερο σενάριο για την υπόθεση
Η αστυνομία εντόπισε γρήγορα τον ύποπτο εισβολέα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Οι συνομιλίες αφορούν το άνοιγμα του στενού του Ορμούζ» λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Μισθοφόροι, εξαγορά κυβερνήσεων και εισοδισμός σε ευρω-ατλαντικούς θεσμούς
Ποιος είναι ο άνδρας που προκάλεσε τρόμο στη Βρετανία
Στρατεύονται και γυναίκες
Η influencer δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2025, ενώ έκανε live στο TikTok
Ο διπλός σεισμός του Ιουνίου ήταν ο πιο καταστροφικός στην πρόσφατη ιστορία της χώρας
Ο πρωθυπουργός Λεκορνί αρνήθηκε τις κατηγορίες τις οποίες χαρακτήρισε «θεωρίες συνωμοσίας»
Στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Σιβηρίας, βρέθηκε ο Ρώσος πρόεδρος
ExxonMobil και Chevron ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή ότι τα κέρδη τους εκτοξεύτηκαν
Από τη σύγκρουση αναμένεται να δημιουργηθεί ένας νέος κρατήρας
H μεγάλη αναγνώριση ήρθε μετά τη νίκη του στο talent show «Search for a Star»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.