Κοσμος

Κοροναϊός: Βέβαιες οι ΗΠΑ ότι ο ιός έφτασε στη Βόρεια Κορέα

Ανησυχούν και θέλουν να στείλουν δικούς τους ανθρώπους, ειδικούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοροναϊός
Σε ετοιμότητα η Νότια Κορέα για τον νέο κοροναϊό © EPA/YONHAP

Οι ΗΠΑ είναι «ιδιαίτερα ανήσυχες» για ενδεχόμενες επιπτώσεις της εξάπλωσης του κοροναϊού στη Βόρεια Κορέα, αλλά και προετοιμασμένες να βοηθήσουν.

«Ιδιαίτερα ανήσυχες» οι Ηνωμένες Πολιτείες από τις πιθανές επιπτώσεις του ξεσπάσματος του κοροναϊού στη Βόρεια Κορέα, δηλώνουν ότι είναι προετοιμασμένες να βοηθήσουν τόσο αμερικανικούς, όσο και διεθνείς οργανισμούς για να περιορίσουν την εξάπλωση του κοροναϊού. 

«Υποστηρίζουμε ουσιαστικά και ενθαρρύνουμε την δράση αμερικανικών και διεθνών οργανισμών υγείας και προσφοράς βοήθειας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού στην Βόρεια Κορέα», ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μόργκαν Όρταγκους, σε μία ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά την έκκληση του Ερυθρού Σταυρού για την άμεση αναστολή των κυρώσεων που εφαρμόζονται σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες κατά της εξάπλωσης του ιού.

«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες και προετοιμασμένες να επισπεύσουν την έγκριση βοήθειας από αυτούς τους οργανισμούς», πρόσθεσε η ίδια ανακοίνωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ