- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ρώσοι κατάσκοποι εμφανίσθηκαν ως υδραυλικοί στο Νταβός
Σύμφωνα με δημοσίευμα ελβετικής εφημερίδας
Η Ελβετία εντόπισε Ρώσους κατασκόπους στο Νταβός που εμφανίσθηκαν ως υδραυλικοί, σύμφωνα με δημοσίευμα ελβετικής εφημερίδας.
Ελβετοί αξιωματούχοι απέτρεψαν μια κατασκοπευτική επιχείρηση Ρώσων που εμφανίσθηκαν στον Νταβός όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ως υδραυλικοί, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας Tages-Anzeiger, με αφορμή την έναρξη των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, αλλά η Ελβετική αστυνομία δεν επιβεβαίωσε σημαντικές λεπτομέρειες της υπόθεση αυτής, στην οποία αναφέρεται το εν λόγω δημοσίευμα.
Η αστυνομία στο καντόνι Γκρισόν της ανατολικής Ελβετία δήλωσε ότι στους δύο Ρώσους με διπλωματικά διαβατήρια έγινε ένας έλεγχος ταυτοτήτων ρουτίνας στο Νταβός τον Αύγουστο του 2019, αλλά δεν διαπίστωσε κάποια σχέση της επίσκεψης τους με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
«Είναι αλήθεια ότι ελέγξαμε δύο Ρώσους πολίτες στο Νταβός οι οποίοι έδειξαν τα διπλωματικά τους διαβατήρια, αλλά δεν είχαμε κανέναν λόγο για να τους κρατήσουμε. Τους επετράπη να φύγουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του καντονίου, προσθέτοντας ότι η αστυνομία ποτέ δεν τους ταυτοποίησε ως υδραυλικούς.
Εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στη Βέρνη απέρριψε τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος, λέγοντας ότι οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες που είναι διαπιστευμένοι εκτός Ελβετίας ελέγχθησαν και εν συνεχεία τους επετράπη να συνεχίσουν τον δρόμο τους.
«Διπλωματικά διαβατήρια δίνονται σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους και όχι σε χειρώνακτες εργάτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας προσθέτοντας ότι «Νομίζω ότι ήταν ένα κακόγουστο αστείο».
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στη Μόσχα δήλωσε ότι δεν είναι ενήμερη για το συμβάν.
Ο γνωστός Αμερικανός επενδυτής Ουίλιαμ Μπράουντερ, του οποίου ο δικηγόρος Σερεγκέι Μαγκνίτσι είχε βρεθεί νεκρός στην φυλακή το 2009, μετά τις αποκαλύψεις υποθέσεων διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονταν υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι, δήλωσε σήμερα με αφορμή το δημοσίευμα στο Reuters: «Οι Ρώσοι στοχοποιούν όλους τους εχθρούς τους σε όλες τις χώρες, καθώς διαθέτουν ισχυρές προσβάσεις και το Νταβός είναι μια ενδιαφέρουσα τοποθεσία και είναι ένα μέρος στο οποίο μπορώ να έρθω και να προκαλέσω προσωπικά του Ρώσους αξιωματούχους για την υπόθεση της δολοφονίας του Σερεγκέi Μαγκνίτσκι».
O Μπράουντερ, τον οποίο οι Ρώσοι εισαγγελείς είχαν χαρακτηρίσει εν συνεχεία ως ύποπτο εντολοδόχο διαφόρων δολοφονιών αλλά και για τη δολοφονία του Μαγκνίτσκι (ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τις κατηγορίες αυτές ως γελοίες), δήλωσε σήμερα στην Svoboda.org (ρωσική ιστοσελίδα του Radio Liberty) τα εξής : «Την περασμένη Παρασκευή μαζί μου επικοινώνησαν εκπρόσωποι των ελβετικών μυστικών υπηρεσιών και μου ανακοίνωσαν ότι υπάρχει μια πιθανή απειλή για την ασφάλεια μου και πως η απειλή αυτή εκπορεύεται από την Ρωσία».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.