Κοσμος

Συρία: Εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο - Νεκροί Τούρκοι στρατιώτες

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου σε περιοχή που ελέγχεται από τα τουρκικά στρατεύματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου
Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου/ © EPA

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Πέμπτη όταν εξερράγη μια βόμβα τοποθετημένη σε αυτοκίνητο σε μια περιοχή της βόρειας Συρίας, που τελεί υπό τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων. «Τρεις στρατιώτες μας σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια ελέγχου οδικής κυκλοφορίας», ανέφερε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι η επίθεση συνέβη στην πόλη Σουλούκ, κοντά στο Τελ Αμπιάντ. Είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένων τριών Τούρκων στρατιωτών.

Τούρκοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της βόρειας και βορειοανατολικής Συρίας, όπου η Άγκυρα έχει πραγματοποιήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις μεταξύ του 2016 και του 2019, ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, και στην κουρδική πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) -την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

Ο τουρκικός στρατός και συμμαχικές του δυνάμεις Σύρων καθεστωτικών γίνονται τακτικά στόχος επιθέσεων στο βόρειο τμήμα της χώρας. Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αυτήν την περιοχή όταν ένα αυτοκίνητο -παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες- ανατινάχθηκε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ