- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μέρκελ - Πούτιν: Σημαντικό να τερματιστεί η σύγκρουση στη Λιβύη
Σύντομα η αποστολή προσκλήσεων για ειρηνευτικές συνομιλίες
Η σύγκρουση στη Λιβύη βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών των ηγετών Ρωσίας – Γερμανίας, σε σημερινή τους συνάντηση στη Μόσχα.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ σήμερα, Σάββατο, στη Μόσχα, είπε πως είναι καιρός να διεξαχθούν ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Λιβύη στο Βερολίνο, καθώς είναι σημαντικό να τερματιστεί η σύγκρουση στη χώρα.
Η Τουρκία και η Ρωσία κάλεσαν αυτή την εβδομάδα τα εμπόλεμα μέρη στη Λιβύη να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός την Κυριακή, καθώς εμπόλεμες παρατάξεις ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις και εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα σε μια σύγκρουση που προκαλεί αυξανόμενη ξένη ανάμιξη και ανησυχία.
Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου πως η Γερμανία σχεδιάζει να αρχίσει σύντομα την αποστολή των προσκλήσεων για τις ειρηνευτικές συνομιλίες της Λιβύης.
«Ελπίζουμε ότι οι κοινές προσπάθειες της Ρωσίας και της Τουρκίας θα οδηγήσουν σε επιτυχία, και θα στείλουμε σύντομα προσκλήσεις για μια διάσκεψη στο Βερολίνο», είπε η Άγγελα Μέρκελ.
Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση αν μισθοφόροι του ομίλου Wagner πολεμούν στη Λιβύη, είπε πως αν υπάρχουν Ρώσοι στη Λιβύη, αυτοί δεν εκπροσωπούν το ρωσικό κράτος ούτε πληρώνονται από αυτό.
Ρώσοι ιδιώτες στρατιωτικοί συνεργάτες πολεμούν κρυφά σε υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία και την Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν μεταδώσει κατά το παρελθόν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και άλλα ΜΜΕ. Οι συνεργάτες στρατολογούνται από μια ιδιωτική εταιρία ασφαλείας γνωστή ως όμιλος Wagner τα μέλη της οποίας είναι κυρίως πρώην στρατιωτικό προσωπικό.
Το ρωσικό κράτος αρνείται ότι χρησιμοποιεί μισθοφόρους στο εξωτερικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.