- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους
Κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος
Στη γαλλική πρωτεύουσα, η συνδικαλιστική ένωση CGT, που ηγείται των κινητοποιήσεων, καταμέτρησε 370.000 ανθρώπους στη διαδήλωση.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν εκ νέου στους δρόμους σήμερα στη Γαλλία για να καταγγείλουν την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την τέταρτη ημέρα κινητοποιήσεων στη χώρα, η οποία σηματοδοτήθηκε κυρίως από απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Από την έναρξή του πριν από έναν και πλέον μήνα, το μπραντ ντε φερ μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικάτων συνεχίζεται.
Σύμφωνα με τα συνδικάτα, ο αριθμός των διαδηλωτών έφθασε τους 800.000 στους δρόμους της Γαλλίας, εκτός του Παρισιού.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, 452.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού σε ολόκληρη τη χώρα (περιλαμβανομένων 56.000 διαδηλωτών στο Παρίσι) έναντι 615.000 ανθρώπων (76.000 στο Παρίσι) τη 17η Δεκεμβρίου, 339.000 τη 10η Δεκεμβρίου και 806.000 την 5η Δεκεμβρίου.
Στη γαλλική πρωτεύουσα, η συνδικαλιστική ένωση CGT, που ηγείται των κινητοποιήσεων, καταμέτρησε 370.000 ανθρώπους στη διαδήλωση.
«Μακρόν, απόσυρε το σχέδιό σου» έγραφαν μεταξύ άλλων τα πανό στην κορυφή της πορείας.
«Για εμάς, το προσωπικό στον τομέα της υγείας, στα νοσοκομεία… είναι αδύνατο να εργαζόμαστε έως τα 64 έτη» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μοργκάν Ενρί, ηλικίας 41 ετών, που διαδήλωσε στη Λιόν.
Προβλήματα στις μετακινήσεις αναμένονται και αύριο Παρασκευή, με το 60% των περιφερειακών τρένων και 4 στις 5 υπερταχείες να πραγματοποιούν δρομολόγια, σύμφωνα με τη συνδικαλιστική ένωση SNCF.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.