- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνομιλίες Πούτιν - Άσαντ στη Δαμασκό
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος στην Συρία
Tον Πούτιν υποδέχθηκε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Άσαντστο sto κέντρο διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σήμερα στην Δαμασκό συνομιλίες με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος στην Συρία μετά την επίσκεψη του το 2017 στην ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ στην επαρχία της Λαττάκειας.
«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατευθύνθηκε από το αεροδρόμιο στο κέντρο διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας, περνώντας από τους δρόμους της Δαμασκού», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Ρώσου πρόεδρου.
«Στο κέντρο διοίκησης τον Πούτιν υποδέχθηκε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ», δήλωσε ο Πεσκόφ , προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες των δύο χωρών άκουσαν τις εισηγήσεις των στρατιωτικών για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες περιοχές της χώρας».
Κατά την διάρκεια των συνομιλιών ο Σύρος πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ρωσία και τους Ρώσους στρατιωτικούς για την βοήθεια τους στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και την αποκατάσταση της ειρήνης στην Συρία.
«Ο Άσαντ εξέφρασε τις θερμές του ευχές στον Πούτιν και τον ρωσικό λαό για την εορτή των Χριστουγέννων», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι κατά την διάρκεια της παραμονής του προέδρου Πούτιν στην Συρία έχει προγραμματισθεί σειρά επισκέψεων σε μερικές μονάδες.
«Κατά την διάρκεια των συνομιλιών με τον Άσαντ, ο Πούτιν επεσήμανε ότι τώρα μπορούμε με βεβαιότητα να διαπιστώσουμε ότι έχουμε διανύσει μια τεράστια απόσταση στον δρόμο προς την ανασύσταση του συριακού κράτους και την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας» , δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου.
«Ο Πούτιν», δήλωσε ο Πεσκόφ, «παρατήρησε επίσης ότι στους δρόμους της Δαμασκού μπορεί να δει κανείς δια γυμνού οφθαλμού ενδείξεις της ζωής που αποκαθίσταται».
Η Ρωσία ανέπτυξε τις αεροπορικές της δυνάμεις στην Συρία το 2015, οι οποίες στράφηκαν εναντίον των ανταρτών που επιδίωκαν την ανατροπή του Μπασάρ Άσαντ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.