- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δακρυγόνα, βία και βόμβες μολότοφ στο Παρίσι
Για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος
Συγκρούσεις στο ανατολικό Παρίσι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, την οποία οργάνωσαν εργατικά συνδικάτα.
Η γαλλική αστυνομία έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών στο κέντρο του Παρισιού, οι οποίοι πέταξαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου, μεταδίδει δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται στο σημείο.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν κοντά στην πλατεία Έθνους στο ανατολικό Παρίσι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, την οποία οργάνωσαν εργατικά συνδικάτα που αξιώνουν από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να εγκαταλείψει τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Λίγο αργότερα, η γαλλική αστυνομία εφόρμησε εναντίον ομάδας διαδηλωτών σε πλατεία της γαλλικής πρωτεύουσας, οι οποίοι αψήφησαν το τελεσίγραφο να διαλυθούν και πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών, μετέδωσε το Reuters.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στο τέλος της ειρηνικής, στο μεγαλύτερο μέρος της, πορείας των εργατικών συνδικάτων.
Την ίδια ώρα, η εταιρεία διαχείρισης του δικτύου ηλεκτροδότησης RTE γνωστοποίησε σήμερα ότι ορισμένοι από τους εργαζόμενούς της έκοψαν εσκεμμένα το ρεύμα σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στη Γαλλία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό.
Η RTE, μονάδα της κρατικής εταιρείας ηλεκτροδότησης EDF, ανέφερε ότι θα ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία, αφού καταγράφηκαν μπλακ άουτ στον νομό Ζιρόντ και στις πόλεις Νάντη, Λιόν και Ορλεάνη.
«Η εταιρεία επιβεβαιώνει τις ενέργειες σαμποτάζ που έχουν παρατηρηθεί στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, οι οποίες οδήγησαν σε διακοπές της ηλεκτροδότησης», σημειώνει η εταιρεία σε ανακοίνωση.
Ερωτηθείς, νωρίτερα, από γαλλικά ΜΜΕ σχετικά με τα μπλακάουτ, ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής ένωσης CGT, απάντησε ότι τα μέλη της δεν έκοψαν σκόπιμα το ρεύμα στα νοικοκυριά, όμως ενδέχεται, ορισμένες φορές, να στοχοθετούνται δημόσια κτίρια και μεγάλες επιχειρήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Η αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή ωθεί επενδυτές και κατοίκους να κάνουν δεύτερες σκέψεις
Οι αρχές μιλούν για στοχευμένη πράξη βίας κατά της εβραϊκής κοινότητας
Αντόνιο Κόστα: Η αποδυνάμωση των κυρώσεων αυξάνει τα έσοδα της Ρωσίας και απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια
H Τεχεράνη υποστηρίζει πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από συμμαχικές της δυνάμεις
Σοβαρή οικονομική κρίση πλήττει το νησί της Καραϊβικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.