- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζόζεφ ΜακΚαν: Ένοχος για 11 βιασμούς ενώ έπρεπε να ήταν φυλακή
Πώς από ένα λάθος των βρετανικών αρχών έπεσαν θύματα βιασμοού παιδιά και γυναίκες
Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία με τον κατά συρροήν βιαστή Τζόζεφ ΜακΚαν που διέπραξε απεχθή εγκλήματα ενώ θα έπρεπε να ήταν φυλακή.
Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία με τον κατά συρροήν βιαστή Τζόζεφ ΜακΚαν που διέπραξε απεχθή εγκλήματα ενώ θα έπρεπε να ήταν φυλακή και αφέθηκε ελεύθερος από λάθος των βρετανικών αρχών.
Ο 34χρονος καταδικάστηκε για τον βιασμό και την απαγωγή 11 γυναικών και παιδιών και αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Βίασε οκτώ από τα θύματά του, ανάμεσά τους ένα παιδί 11 ετών και μια γυναίκα 71 ετών κατά τη διάρκεια ενός «μπαράζ» επιθέσεων που διέπραξε σε διάστημα 15 ημερών. Το αγόρι 11 ετών και την αδελφή του τα βίασε μέσα στο σπίτι τους, με το ένα παιδί να βλέπει την κακοποίηση του άλλου.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας διαπιστώθηκε ότι ο Τζόζεφ ΜακΚαν είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία το 2008 και είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους. Ωστόσο, η αποφυλάκισή του θα έπρεπε να είχε ανακληθεί καθώς συνελήφθη και καταδικάστηκε το 2017 ξανά για ληστεία και διάρρηξη. Κι όμως ήταν ελεύθερος, γεγονός που καταδεικνύει τις αδυναμίες του δικαστικού συστήματος στη Βρετανία και έχει προκαλέσει αντιδράσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ
Ο νικητής ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 50 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα
Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
«Ήθελα να τιμήσω τον Ιπποκράτη», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου
«Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ
«Η επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ αποτελεί παγκόσμια ευθύνη», τονίζει ο Στάρμερ
«No more Mr. nice guy», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του
Η τεχνολογική ελίτ της Σίλικον Βάλεϊ έχει υποχρέωση να συμμετέχει στην άμυνα του έθνους
Διεθνές Συμπόσιο στη Βοστώνη, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών από αμερικανικά και ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας
«Οι απεσταλμένοι μου θα μεταβούν στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν» αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα σημάδια στις σορούς ενηλίκων
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
Τα Στενά του Ορμούζ έμειναν για λιγότερο από ένα 24ωρο ανοιχτά
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.