- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ απειλεί την ΕΕ για το εμπόριο: «Συμμαζευτείτε»
«Διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα»
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την ΕΕ να «συμμαζευτεί» στο θέμα του εμπορίου, εξήρε τον Βρετανό πρωθυπουργό και επέκρινε τον Γάλλο πρόεδρο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για την ΕΕ, αν το μπλοκ δεν «συμμαζευτεί» σε ό,τι αφορά το εμπόριο και το ΝΑΤΟ.
«Η ΕΕ αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ με πολύ πολύ άδικο τρόπο στο θέμα του εμπορίου», κατήγγειλε ο Τραμπ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μετά το πέρας της συνάντησής τους στο Λονδίνο.
«Δεν είναι σωστό να μας εκμεταλλεύονται στο ΝΑΤΟ και να μας εκμεταλλεύονται στο εμπόριο, και αυτό ακριβώς συμβαίνει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αυτό», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Συζητάμε με την ΕΕ για το θέμα του εμπορίου και θα πρέπει να συμμαζευτεί, διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα», πρόσθεσε.
Εξάλλου ο Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ προσβλητικά» τα σχόλια του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε εκτιμήσει ότι το ΝΑΤΟ είναι «εγκεφαλικά νεκρό» και εξέφρασε την πρόθεσή του να του μιλήσει σχετικά στη συνάντηση που είναι προγραμματισμένο να έχουν αργότερα σήμερα.
«Πιστεύω ότι είναι πολύ προσβλητικό», επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ωστόσο ο Τραμπ εξήρε τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, χαρακτηρίζοντάς τον πολύ ικανό.
«Πιστεύω ότι ο Μπόρις είναι πολύ ικανός και θα κάνει καλή δουλειά», δήλωσε χαρακτηριστικά, αν και επεσήμανε ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε επίσης τη στήριξή του στο Brexit και υπογράμμισε ότι το εθνικό σύστημα υγείας (NHS) της Βρετανίας δεν θα περιλαμβάνεται στις συζητήσεις για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Λονδίνου.
«Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό και δεν θέλουμε να έχουμε. Ακόμη κι αν μας το προσφέρετε (το NHS) σε ασημένιο δίσκο, δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με αυτό», τόνισε ο Τραμπ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέοι θάνατοι και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών
«Αυτήν την ώρα, κάθε ζωή είναι πηγή ελπίδας», έγραψε η προσωρινή πρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες
Ιούνιος 1976: αεροπειρατεία Παλαιστινίων και Ισραηλινοί κομάντος
Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά
Κλιμάκωση και πάλι στη Μέση Ανατολή, μετά τις επιθέσεις εναντίον ιρανικών στόχων στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ
Η ανακοίνωση του Σέρβου προέδρου έρχεται έπειτα από ενάμιση χρόνο μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων
Ο ηγέτης της οργάνωσης δηλώνει ότι η ένοπλη αντίσταση θα συνεχιστεί
Τα μηνύματα φέρεται να αποκαλύπτουν δύο συναντήσεις το 2009
Πολλά από τα ζώα φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς
Αναδεικνύει και τις ιδιαιτερότητες του φορολογικού καθεστώτος
Ο Μισέλ Κούκα Μπολαντίνγκα, γνωστός ως «Λουμούμπα Βέα»
Η =ανακοίνωση ήρθε σχεδόν ένα 24ωρο μετά το περιστατικό
Aύξηση 640% σε σχέση με μια συνηθισμένη εβδομάδα
Το σχόλιο έρχεται ενώ ο μουσικός παραγωγός εκτίει ποινή φυλάκισης για καταδίκη
Πέντε γυναίκες έχουν υποβάλλει καταγγελλίες
Ακραίες θερμοκρασίες καταγράφονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ οι αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών
Περίπου μιάμιση ώρα αργότερα, εντοπίστηκε ζωντανή και η μητέρα του παιδιού
Οι αστυνομικοί αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής
Το Ισραήλ θα αποσυρθεί από δύο περιοχές του Λιβάνου
Οι πόλεις της μεταβιομηχανικής εποχής και πώς η Βρετανία έγινε φτωχή όσο η πολιτεία του Μισσισσιπή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.