- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Βραζιλία: 9 νεκροί σε πάρτι -Αστυνομικοί καταδίωκαν υπόπτους
Οι ύποπτοι αποπειράθηκαν να χαθούν μέσα στο πλήθος που είχε πάει στο πάρτι μουσικής φανκ
Εννέα άνθρωποι ποδοπατήθηκαν σε πάρτι όπου προκλήθηκε πανικός εξαιτίας επιχείρησης της αστυνομίας για τη σύλληψη δύο υπόπτων.
Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια καταδίωξης κακοποιών από αστυνομικούς που προκάλεσε πανικό στο πλήθος που είχε πάει σε πάρτι στην πόλη Σαν Πάουλου, μετέδωσαν βραζιλιάνικα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de S.Paulo, στο πάρτι, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 5.000 άνθρωποι, επικράτησε χάος όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να θέσουν υπό κράτηση δύο υπόπτους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στη φαβέλα Παραϊζόπολις.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Έμερσον Μασέρα είπε σε δημοσιογράφους ότι οι ύποπτοι άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών, διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα κι αποπειράθηκαν να χαθούν μέσα στο πλήθος που είχε πάει στο πάρτι μουσικής φανκ στη φαβέλα. Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσουν το πλήθος.
Πέραν των εννέα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, άλλοι επτά τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.
Μετά το πολύνεκρο επεισόδιο, στους δρόμους της συνοικίας Παραϊζόπολις έγινε διαδήλωση κατοίκων που απαίτησαν δικαιοσύνη, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1.
Ο κυβερνήτης του Σαν Πάουλου Ζουάου Ντόρια δήλωσε πως διέταξε να διενεργηθεί διεξοδική έρευνα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του επεισοδίου, να κριθεί εάν οι ενέργειες της αστυνομίας ήταν νόμιμες και προσήκουσες και για να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι επιχείρησαν 38 αστυνομικοί με 14 οχήματα για να τεθούν υπό κράτηση οι ύποπτοι, που κατηγορούνταν για διατάραξη κοινής ειρήνης.
Δεν έγινε καμία σύλληψη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mετά την κρίση της πανδημίας, οι νέες αναταράξεις στις αερομεταφορές και οι εταιρείες που αντέχουν
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.