Ανίχνευση κινητών για τη μείωση των τροχαίων στην Αυστραλία
«Είναι ένα σύστημα για την αλλαγή της κουλτούρας»
Αυστραλία: Σε λειτουργία στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας κάμερες ανίχνευσης χρήσης κινητών τηλεφώνων για την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.
Η αυστραλιανή Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Σίδνεϊ, έθεσε σήμερα σε λειτουργία κάμερες ανίχνευσης κινητών τηλεφώνων, ελπίζοντας να μειώσει κατά το ένα τρίτο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια τον αριθμό των θανάτων σε τροχαία δυστυχήματα στην Πολιτεία, ανέφεραν οι αρχές μεταφορών.
Οι πρώτες παγκοσμίως κάμερες ανίχνευσης κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με το Transport for NSW, που διαχειρίζεται τις υπηρεσίες μεταφορών της Πολιτείας, λειτουργούν νυχθημερόν υπό όλες τις καιρικές συνθήκες, για να καθορίσουν αν ο οδηγός χειρίζεται ένα κινητό τηλέφωνο.
«Είναι ένα σύστημα για την αλλαγή της κουλτούρας», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο υποδιευθυντής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μάικλ Κόρμποϊ σε αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.
Η πραγματοποίηση ή η λήψη φωνητικών κλήσεων κατά την οδήγηση στην Πολιτεία είναι νόμιμη, αλλά μόνο με τη χρήση συσκευών hands-free. Όλες οι άλλες λειτουργίες, όπως βιντεοκλήσεις, χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και φωτογραφιών, είναι παράνομες κατά τη διάρκεια της οδήγησης.
Μέχρι στιγμής φέτος έχουν σκοτωθεί 329 άνθρωποι στους δρόμους της Πολιτείας, σε σύγκριση με 354 άτομα όλο το 2018, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Η Νέα Νότια Ουαλία θέλει να μειώσει τον αριθμό θανάτων από τροχαία δυστυχήματα κατά 30% μέχρι το 2021.
Οι κάμερες ανίχνευσης κινητών τηλεφώνων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης επεξεργάζονται τις εικόνες και ανιχνεύουν την παράνομη χρήση των συσκευών, ανέφερε η υπηρεσία μεταφορών σε ανακοίνωσή της.
Οι εικόνες που το αυτοματοποιημένο σύστημα αναγνωρίζει ως πιθανό να περιέχουν οδηγό να χρησιμοποιεί παράνομα κινητό τηλέφωνο, επαληθεύονται από εξουσιοδοτημένο προσωπικό.
Για τους τρεις πρώτους μήνες μετά τη λειτουργία των συστημάτων ανίχνευσης, οι παραβάτες θα λαμβάνουν επιστολές προειδοποίησης. Μετά από αυτό, το πρόστιμο ξεκινά από 233 δολάρια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
«Στοπ» στις πωλήσεις των βιβλίων της στο Ην. Βασίλειο εξαιτίας της στήριξής της στην οργάνωση Palestine Action
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.