- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανίχνευση κινητών για τη μείωση των τροχαίων στην Αυστραλία
«Είναι ένα σύστημα για την αλλαγή της κουλτούρας»
Αυστραλία: Σε λειτουργία στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας κάμερες ανίχνευσης χρήσης κινητών τηλεφώνων για την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.
Η αυστραλιανή Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Σίδνεϊ, έθεσε σήμερα σε λειτουργία κάμερες ανίχνευσης κινητών τηλεφώνων, ελπίζοντας να μειώσει κατά το ένα τρίτο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια τον αριθμό των θανάτων σε τροχαία δυστυχήματα στην Πολιτεία, ανέφεραν οι αρχές μεταφορών.
Οι πρώτες παγκοσμίως κάμερες ανίχνευσης κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με το Transport for NSW, που διαχειρίζεται τις υπηρεσίες μεταφορών της Πολιτείας, λειτουργούν νυχθημερόν υπό όλες τις καιρικές συνθήκες, για να καθορίσουν αν ο οδηγός χειρίζεται ένα κινητό τηλέφωνο.
«Είναι ένα σύστημα για την αλλαγή της κουλτούρας», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο υποδιευθυντής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μάικλ Κόρμποϊ σε αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.
Η πραγματοποίηση ή η λήψη φωνητικών κλήσεων κατά την οδήγηση στην Πολιτεία είναι νόμιμη, αλλά μόνο με τη χρήση συσκευών hands-free. Όλες οι άλλες λειτουργίες, όπως βιντεοκλήσεις, χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και φωτογραφιών, είναι παράνομες κατά τη διάρκεια της οδήγησης.
Μέχρι στιγμής φέτος έχουν σκοτωθεί 329 άνθρωποι στους δρόμους της Πολιτείας, σε σύγκριση με 354 άτομα όλο το 2018, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Η Νέα Νότια Ουαλία θέλει να μειώσει τον αριθμό θανάτων από τροχαία δυστυχήματα κατά 30% μέχρι το 2021.
Οι κάμερες ανίχνευσης κινητών τηλεφώνων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης επεξεργάζονται τις εικόνες και ανιχνεύουν την παράνομη χρήση των συσκευών, ανέφερε η υπηρεσία μεταφορών σε ανακοίνωσή της.
Οι εικόνες που το αυτοματοποιημένο σύστημα αναγνωρίζει ως πιθανό να περιέχουν οδηγό να χρησιμοποιεί παράνομα κινητό τηλέφωνο, επαληθεύονται από εξουσιοδοτημένο προσωπικό.
Για τους τρεις πρώτους μήνες μετά τη λειτουργία των συστημάτων ανίχνευσης, οι παραβάτες θα λαμβάνουν επιστολές προειδοποίησης. Μετά από αυτό, το πρόστιμο ξεκινά από 233 δολάρια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πιο σκληρή επίθεση» προανήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Truth Social
Στους 450.000 έφθασαν οι εκτοπισμένοι από τον Λίβανο
«Όσοι δεν καταθέσουν τα όπλα θα φέρουν την ευθύνη για τις συνέπειες», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Η πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου που το Τελ Αβίβ πλήττει εθνικές υποδομές του Ιράν
Απορρίφτηκε το αίτημα Τραμπ για άνευ όρων παράδοση της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ισραήλ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους κατά του Ιράν
«Εχθρό» χαρακτήρισε το Ιράν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει μετά την επίθεση στο Ιράν να στραφεί προς την Κούβα
Τα αεροσκάφη αυτά είναι ικανά να μεταφέρουν έκαστο έως 24 πυραύλους κρουζ
«Είμαστε σε αναβαθμισμένο επίπεδο ετοιμότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Από τη στιγμή που θα πάρει εντολή δράσης θα χρειαστεί πέντε ημέρες για να σηκώσει άγκυρες
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ένα τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
Αναβαθμίστηκε ο συναγερμός στα Στενά του Ορμούζ
Ύστερα από πλήγμα σε βρετανική βάση, πολλές χώρες έχουν αναπτύξει στρατιωτικά μέσα στην Κύπρο
Έντονη κριτική κατά του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ
Το Ιράν δεν είναι πια ο «νταής της Μέσης Ανατολής», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.