Κοσμος

Αλβανία: «Μπαμπά, έσωσα μόνο τη μαμά» - Συγκλονίζει 8χρονος

Έχασε τη γιαγιά και την αδελφή του στα χαλάσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Μπαμπά συγγνώμη, έσωσα μόνο τη μαμά» - Συγκλονιστική μαρτυρία πατέρα στο One Channel

Συγκλονίζει 8χρονος επιζών του σεισμού στην Αλβανία. «Μπαμπά, έσωσα μόνο τη μαμά» φέρεται να είπε. Έχασε τη μαμά και την αδελφή του στα χαλάσματα.

Τραγικές ανθρώπινες ιστορίες, αλλά και ιστορίες που συγκινούν προκύπτουν από τον  φονικό σεισμό. Ένα 8χρονο αγόρι, κατάφερε τελευταία στιγμή να σωθεί, κι έπειτα να επιστρέψει στα συντρίμμια να σώσει και τη μαμά του, ενώ επεχείρησε να βγάλει μόνο του από τα χαλάσματα και τη γιαγιά και την αδελφή του. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε.

Ο πατέρας του Ρ. Λάλα, που εργάζεται στην Αμαλιάδα για να ζήσει την οικογένειά του στην Αλβανία, συγκινημένος περιέγραψε στην κάμερα τα όσα του περιέγραψε ο 8χρονος για την ώρα του σεισμού, λέγοντας πως ακόμη δεν του έχει πει τίποτα για τον χαμό της αδελφής και της μητέρας του, οι οποίες κηδεύτηκαν σήμερα.

«Όταν πήγα στο νοσοκομείο, ο γιος μου περιέγραψε όσα είχαν συμβεί. "Μπαμπά έκανε σεισμό. Μας πλάκωσε η ταράτσα. Όταν βγήκα από τα συντρίμμια άκουσα τη μαμά να ζητάει βοήθεια. Πήγα και τη βοήθησα"» λέει στην κάμερα του One Channel ο πατέρας του 8χρονου αγοριού βαθιά συγκινημένος.

«Έβγαλε κάτω από τα ερείπια τη μάνα του. Την κατέβασε κάτω. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε. Μόνο αυτός και ο Θεός ξέρει. Στη συνέχεια, γύρισε πίσω για να σώσει την αδερφή του και τη μάνα μου. Έτρεξε πίσω στα ερείπια, αλλά δεν τον άφησαν οι γείτονες γιατί είναι μικρό παιδί» προσθέτει. «Δεν με άφησαν οι γείτονες να γυρίσω στο σπίτι. Έσωσα μόνο τη μαμά, μπαμπά. Συγγνώμη» ήταν τα λόγια που του είπε ο 8χρονος, περιγράφει βουρκωμένος ο πατέρας.

«Όταν έσωζε τη μάνα του, ένα τούβλο, έπεσε πάνω στον ώμο του. Αν τον χτύπαγε στο κεφάλι, θα πέθαινε και ο γιος μου. Αλλά ευτυχώς ζει» λέει ο τραγικός πατέρας.

I vdiq vajza dhe e ëma në Thumanë, babai i familjes Lala mbytet në lot

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ