- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλβανία: Νέες δραματικές εικόνες από τη διάσωση άνδρα από την ΕΜΑΚ
Πρόκειται για τον 25χρονο Klajdi Qato
Νέες δραματικές εικόνες από τη διάσωση άνδρα από την ΕΜΑΚ στην Αλβανία, 21 ώρες μετά τον φονικό σεισμό.
Νέες δραματικές εικόνες έρχονται στο φως από τη στιγμή που 25χρονος ανασύρεται ζωντανός από ομάδα της ΕΜΑΚ ζωντανός έπειτα από 21 ώρες εγκλωβισμένος στα ερείπια οικοδομήματος που κατέρρευσε κατά τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία.
Ο νεαρός απεγκλωβίστηκε έπειτα από επιχείρηση αλβανικών και ελληνικών ομάδων διάσωσης, όπως μετέδωσε το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «ΑΤΑ». Πρόκειται για τον Klajdi Qato, την επιχείρηση διάσωσης του οποίου παρακολούθησε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα που βρισκόταν στο σημείο.
Στο μεταξύ, η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας, Ογκέρτα Μαναστιρλίου, δήλωσε ότι οι επιζώντες από τον σεισμό λαμβάνουν την πρέπουσα ιατρική φροντίδα από γιατρούς και νοσηλευτές σε όλη τη χώρα. Η κ. Μαναστιρλίου επισκέφθηκε τραυματίες από τον σεισμό που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο των Τιράνων και ενημερώθηκε από το ιατρικό προσωπικό για την κατάσταση της υγείας τους.
Οι ομάδες διάσωσης που επιχειρούν για την ανεύρεση επιζώντων, καθώς και αυτές των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων, συνδράμουν με το δικό τους τρόπο στην στήριξη των σεισμοπαθών. Σύμφωνα με την κ. Μαναστιρλίου, 658 άτομα τραυματίστηκαν από τον σεισμό, εκ των οποίων 68 παραμένουν στο Νοσοκομείο Τραυμάτων στα Τίρανα.
Εξάλλου, 160 εθελοντές του αλβανικού Ερυθρού Σταυρού κινητοποιήθηκαν άμεσα για την παροχή βοήθειας στους σεισμοπαθείς. Οι εθελοντές βρίσκονται στο Δυρράχιο, στα Τίρανα, στο Θούμανε και σε άλλες περιοχές και, πέρα από ιατρική βοήθεια, παρέχουν τρόφιμα, νερό και ψυχολογική υποστήριξη. Στο Δυρράχιο ανοιχτό είναι καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου κέντρο στο οποίο οι σεισμοπαθείς μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ζεστά ροφήματα και φαγητό. Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού από το παράρτημα του Δυρραχίου έχουν επίσης παρουσία στο στάδιο της πόλης, όπου έχουν στηθεί 300 σκηνές για πολίτες, των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί.
Διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεές με στόχο τη στήριξη των σεισμοπαθών
Οικονομικές και άλλες δωρεές, όπως ρουχισμό ή τρόφιμα, μπορούν να προσφέρουν όσοι πολίτες το επιθυμούν για την ανακούφιση των σεισμοπαθών στην Αλβανία, μέσω της κυβερνητικής ιστοσελίδας «e-albania», σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα, έπειτα από την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Αλβανίας.
Το πρακτορείο ειδήσεων «ΑΤΑ» μεταδίδει ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε πως η συγκεκριμένη διαδικτυακή «πλατφόρμα» είναι διαθέσιμη για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν τους σεισμοπαθείς. Μέσω του «e-albania» όσοι επιθυμούν, μπορούν να κάνουν δωρεά σε πραγματικό χρόνο (on line) από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, είτε να προσφέρουν ρουχισμό και τρόφιμα.
Εξάλλου, ο κ. Ράμα επισήμανε ότι θα αποκατασταθούν όλες οι ζημίες στα σπίτια τα οποία επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ. Προτεραιότητα και βαρύτητα θα δοθεί στο Θούμανε το οποίο επλήγη σε σημαντικό βαθμό. Η κυβέρνηση είναι σε επικοινωνία με τη διεθνή κοινότητα για τη βοήθεια που αποστέλλεται στη χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
«Όνειρο η παράδοση άνευ όρων» λέει ο Μασούντ Πεζεσκιάν
Οι επιχειρήσεις και το ενδεχόμενο ναρκοθέτησης του Ορμούζ
Πτήση επαναπατρισμού που ήταν προγραμματισμένη θα καθυστερήσει
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Οι συγκρούσεις στο Ιράν, το κόστος ζωής και η αντίδραση από τους καταναλωτές
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.