Κοσμος

Μυστήριο με τη δολοφονία φωτορεπόρτερ στη Χιλή

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
photoreporter1
Αλμπερτίνα Μαριάνα Μαρτίνεζ Μπούργκος/Facebook

Μυστήριο με τη δολοφονία φωτορεπόρτερ στη Χιλή. Πού επικεντρώνονται οι έρευνες.

Νεκρή βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη στο διαμέρισμά της στο Σαντιάγο της Χιλής η φωτορεπόρτερ Αλμπερτίνα Μαριάνα Μαρτίνεζ Μπούργκος. Σύμφωνα με την Parisien που επικαλείται χιλιανά Μέσα, η Μπούργκος κάλυπτε «ενεργά» την κοινωνική αναταραχή στη χώρα ως ανεξάρτητη φωτορεπόρτερ. Από το διαμέρισμά της έλειπαν σκληροί δίσκοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τελευταία ανάρτηση της φωτορεπόρτερ στο Facebook ήταν στις 19 Νοεμβρίου. Στα κοινωνικά δίκτυα, η 38χρονη φέρεται να δημοσίευε εικόνες από της κρίσης που συγκλονίζει τη Χιλή εδώ και μερικές εβδομάδες.

 

 

Λίγες μέρες αργότερα, η φωτορεπόρτερ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Nacion, φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις καθώς και άλλα πολύτιμα αντικείμενα  εξαφανίστηκαν από το σπίτι της. Όπως τόνισε η εισαγγελέας, οι αρχές περιμένουν την νεκροψία, αλλά διερευνούν την υπόθεση ως πιθανή ανθρωποκτονία.  Σύμφωνα με τις αρχές, η έρευνα επικεντρώνεται στην επίσκεψη ενός άνδρα στο σπίτι της νεαρής γυναίκας, τη νύχτα πριν τον θάνατό της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ