Κοσμος

Χονγκ Κονγκ: Δείτε την πολιορκία της Πολυτεχνικής Σχολής (video)

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στο Ίδρυμα. Οι διαδηλωτές είχαν πυρπολήσει την κεντρική είσοδο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hong Kong protest continues outside Polytechnic University in Kowloon [STREAMED LIVE]

Δείτε την πολιορκία της Πολυτεχνικής Σχολής στο Χονγκ Κονγκ. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στο Ίδρυμα. Οι διαδηλωτές είχαν πυρπολήσει την κεντρική είσοδο.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ κατάφερε έπειτα από πολύωρη «πολιορκία» να σπάσει τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι φοιτητές στην Πολυτεχνική Σχολή και προσπάθησε να εισέλθει στον χώρο για να συλλάβει τους διαδηλωτές. 

Νωρίτερα, είχε εγκλωβίσει εκατοντάδες διαδηλωτές στο εσωτερικό της Πολυτεχνικής Σχολής, έχοντας αποκλείσει τους δρόμους γύρω από την πανεπιστημιούπολη έπειτα από συγκρούσεις δύο ημερών που ενίσχυσαν τους φόβους για μία αιματηρή αναμέτρηση.

Εκατοντάδες διαδηλωτές πετούσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες καθ΄όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας κατά των αστυνομικών δυνάμεων που απαντούσαν με εκτοξευτήρες νερού.

Μάλισα, οι διαδηλωτές πυρπόλησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την κεντρική είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισβάλουν, ενώ νωρίτερα, εικόνες που μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ, δείχνουν αστυνομικούς να έχουν τραυματιστεί από... βέλη, καθώς οι διαδηλωτές επιστράτευσαν μέχρι και... τοξοβόλους. Άγρια επεισόδια ξέσπασαν το πρωί της Κυριακής περιμετρικά των εγκαταστάσεων της Πολυτεχνικής Σχολής .

hong-kong-protests1.jpg
Πεδίο μάχης το Χονγκ-Κονγκ © EPA/FAZRY ISMAIL

hong-kong-protests2.jpg
Πεδίο μάχης το Χονγκ-Κονγκ © EPA/JEROME FAVRE

hong-kong-protests3.jpg
Πεδίο μάχης το Χονγκ-Κονγκ © EPA/JEROME FAVRE

hong-kong-protests4.jpg
Πεδίο μάχης το Χονγκ-Κονγκ © EPA/JEROME FAVRE

ΠΡΟΣΦΑΤΑ