- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το κρυφό σχέδιο των Τούρκων για να πάρουν τους 8 στρατιωτικούς
Η αποκάλυψη και τα έγγραφα – ντοκουμέντα
Αποκάλυψη: Έτσι είχαν εξαναγκάσει τον Τσίπρα οι Τούρκοι να πει «ναι» στην έκδοση των 8 «πραξικοπηματιών».
Έγγραφα-ντοκουμέντα με τα οποία αποκαλύπτεται πως οι Τούρκοι είχαν καταφέρει να πείσουν την κυβέρνηση Τσίπρα να πει το «ναι» στην έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, ενώ ο Ερντογάν τους κατηγορεί ως πραξικοπηματίες, έβγαλε στη δημοσιότητα το Nordic Monitor.
Σημειώνεται ότι το Nordic Monitor εδρεύει στη Στοκχόλμη, και καλύπτει θρησκευτικά, ιδεολογικά και εθνοτικά κινήματα και ριζοσπαστικές ομάδες, με ιδιαίτερη έμφαση στην Τουρκία.
Σύμφωνα λοιπόν, με τα έγγραφα που εξασφάλισε o Abdullah Bozkurt για λογαριασμό του Nordic Monitor και τα οποία χαρακτηρίζονται εμπιστευτικά έγγραφα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας διαβίβασε εντολές στις Διοικήσεις των Χερσαίων Δυνάμεων και στις αεροπορικές μονάδες στις 16 Ιουλίου 2016 στις 16:15, λέγοντάς τους να εκτελέσουν ένα σχέδιο για να φέρουν το ελικόπτερο και τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς πίσω, από Ελλάδα. Ο στρατιωτικός ακόλουθος στην πρεσβεία στην Αθήνα ενημερώθηκε επίσης για τη διαταγή.
Μάλιστα, μία ώρα αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσοβλου έγραψε στο Twitter ότι μίλησε με τον τότε έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά και ισχυρίστηκε πως στη μεταξύ τους επικοινωνία ο κ. Κοτζιάς τον διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στην Τουρκία τους 8 στρατιωτικούς το συντομότερο δυνατό.
Η ίδια πηγή μεταδίδει πως η Διοίκηση των Χερσαίων Τουρκικών Δυνάμεων ήρθε σε επαφή με την το ελληνικό τμήμα της Ιντερπόλ, όταν έγινε γνωστό στις 11.50 στις 16 Ιουλίου 2016, πως οι 8 στρατιωτικοί προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με ένα ελικόπτερο Sikorsky S70 Black Hawk, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Μάλιστα, στην επικοινωνία τουρκικών κι ελληνικών αρχών αναφέρονταν επακριβώς τα ονόματα των «8». Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα, φέρεται να ενημερώνει την τουρκική πως οι «8» ζήτησαν άσυλο, αλλά και πως θα επιστρέψουν στην Τουρκία και τους «8» και το ελικόπτερο με το οποίο κατέφτασαν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Abdullah Bozkurt, οι μυστικές διαταγές του τουρκικού Γενικού Επιτελείου να επιστρέψουν, τόσο το Sikorsky όσο και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί στην Τουρκία, μεταβιβάστηκαν στη μονάδα αεροπορίας της Διοίκησης των Χερσαίων Δυνάμεων με τον κώδικα «Harekat Yıldırım» (Operation Lightning), ο οποίος με τουρκικούς στρατιωτικούς όρους σημαίνει ότι η επιχείρηση έπρεπε να τεθεί σε κίνηση εντός 10 λεπτών από την παραλαβή της διαταγής.
Ωστόσο, η συμφωνία «πάγωσε», όταν οι ελληνικές Αρχές κατέγραψαν το αίτημα για άσυλο και τον λόγο πήρε η Δικαιοσύνη, δίνοντας εντολή στην ελληνική Ιντερπόλ να σταματήσει την οποιαδήποτε διαδικασία απέλασης.
Τα έγγραφα:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.