- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απεγνωσμένος παραγωγός: Ακτιβιστές μού σκότωσαν τις πάπιες
Τέλος το φουά γκρα για τον Βέλγο που καταστράφηκε οικονομικά
Βέλγος αγρότης και παραγωγός φουά γκρα κατηγορεί ακτιβιστές ότι ευθύνονται για τον ξαφνικό θάνατο των παπιών του.
Βέλγος αγρότης και παραγωγός φουά γκρα κατηγορεί ακτιβιστές για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων ότι ευθύνονται για τον ξαφνικό θάνατο των παπιών του.
Ο Filip Callemeyn έχασε συνολικά 500 πάπιες. Δήλωσε στο BBC ότι οι 183 πέθαναν από το στρες που προκάλεσε η διαμαρτυρία των ακτιβιστών και άλλες 300 έπρεπε να θανατωθούν την Τρίτη.
Οι ακτιβιστές, πάντως, εμμένουν ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τον θάνατο των ζώων.
Οι 40 στον αριθμό διαδηλωτές ζητούν το κλείσιμο της φάρμας παραγωγής φουά γκρα στο Μπέκεγλεμ στη δυτική Φλάνδρα. Πάντως ούτως ή άλλως η φάρμα πρέπει να κλείσει μέχρι το 2023.
Ο Filip Callemeyn ανέφερε ότι «όλη η φάρμα έπαθε σοκ από την εισβολή» των ακτιβιστών, εκτιμώντας πως ο θάνατος των 500 ζώων θα πλήξει βραχυπρόθεσμα την παραγωγή του. Από την πλευρά της η οργάνωση των ακριβιστών «Αντίσταση των Ζώων» υποστήριξε πως οι πάπιες κρατούνταν σε άθλιες συνθήκες. «Δράσαμε ήρεμα και μαζί μας είχαμε κτηνίατρο», υποστήριξε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της. Παράλληλα η οργάνωση εκτιμά ότι η φάρμα πρέπει να κλείσει νωρίτερα από το 2023. «Υπάρχουν άλλες 500.000 πάπιες που τις μεταχειρίζονται με αυτόν τον τρόπο και πρέπει να κλείσουμε τη φάρμα αυτή το συντομότερο», ανέφερε ο Glenn Lemmens, εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC το φουά γκρα παρασκευάζεται σε ελεγχόμενες εκτροφές όπου τα ζώα διατρέφονται υπερβολικά και με τη βία προκειμένου να αποθηκεύσουν λίπος στο συκώτι τους.
Οι φιλοζωικές οργανώσεις υποστηρίζουν πως η μέθοδος αυτή είναι βάρβαρη. Η παραγωγή φουά γκρα έχει απαγορευτεί σε αρκετές χώρες, ενώ στη Φλάνδρα θα απαγορευτεί στο τέλος το 2023.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα αποκαλύπτει βασιλικός συγγραφέας για το παρασκήνιο πίσω από τις απανωτές αποτυχίες του ζευγαριού
Το πετρέλαιο Brent παραμένει πάνω από τα 100 δολάρια/βαρέλι
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του
Οι δύο ηγέτες δεν συμφωνούν στους τρόπους με τους οποίους θα αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή
Απειλές από τον ηγέτη της χώρας προς τους γείτονές του
Μετά από πλήγμα σε δεξαμενή καυσίμων
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Οι καρφίτσες που είχε στο πέτο του
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.