- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εγκατέλειψαν βρέφος που πάσχει από σπάνια ασθένεια σε νοσοκομείο
Ο Τζιοβανίνο, που είναι τεσσάρων μηνών, πάσχει από ιχθύαση αρλεκίνου
Ένα βρέφος που γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια σε ένα νοσοκομείο στο Τορίνο εγκαταλείφθηκε εξαιτίας του προβλήματος του αυτού.
Ένα βρέφος που γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια σε ένα νοσοκομείο στο Τορίνο εγκαταλείφθηκε εξαιτίας του προβλήματος του αυτού, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Τζιοβανίνο, που είναι τεσσάρων μηνών, πάσχει από ιχθύαση αρλεκίνου, μια γενετική ανωμαλία η οποία προκαλεί μεγάλη πύκνωση σχεδόν σε όλο το δέρμα του σώματος από τη στιγμή της γέννησης.
Το δέρμα δημιουργεί μεγάλα ακαθόριστου τύπου σχήματα, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους, από βαθιές ρωγμές. Αυτό, κατ’επέκταση, επηρεάζει και και το μέγεθος των βλεφάρων, της μύτης, του στόματος και των αυτιών, ενώ και η κίνηση χεριών και ποδιών περιορίζεται. Η περιορισμένη κίνηση του θώρακα, μπορεί να προκαλέσει και δυσκολία στην αναπνοή, σε κάποιες περιπτώσεις.
Oι μαίες στο μαιευτήριο που γεννήθηκε το φροντίζουν καθημερινά από τον Αύγουστο, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει για πόσο το μωράκι θα μένει εκεί.
Κανείς επίσης δεν γνωρίζει πού είναι οι γονείς του.
«Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος που το άφησαν, πιθανότατα είναι η πάθηση, το μόνο σίγουρο είναι πως το έχουν εγκαταλείψει», ανέφερε ένας από τους νοσηλευτές στο μαιευτήριο Αγία Άννα.
Οι τοπικές Αρχές έχουν γνώση της κατάστασης και διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των γονέων.
Εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο υιοθεσίας του μωρού.
Ο Τζιοβανίνο προσωρινά νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας των νεογνών του νοσοκομείου ενώ οι νοσηλευτές καθημερινά του κάνουν μασάζ με μια ειδική αλοιφή ώστε να μην αλλοιωθεί το δερματάκι του.
Από τότε που έγινε γνωστή η ιστορία του μωρού, πλήθος κόσμου επισκέπτεται το νοσοκομείο εκφράζοντας την επιθυμία του να υιοθετήσει το μικρό παιδάκι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τις αποκαλύψεις για την Ακαδημία Βιασμών, η κατάσταση παίρνει απρόσμενη (;) τροπή
Tι αποφάνθηκε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο Κας Πατέλ στρέφεται κατά του The Atlantic για καταγγελίες περί κατανάλωσης αλκοόλ και απουσιών
Όταν η πολιτική συναντά το… παιδικό παιχνίδι για το καλό του δημάρχου
«Η χώρα μας δεν επηρεάζεται από τις ανακλήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η HiPP Ελλάδας
Τι αναφέρει η καταμέτρηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης
«Αν χρειαστεί μπορούμε να μοιραστούμε τα καύσιμα που έχουμε», δήλωσε ο Νταν Γιόργκενσεν
ΗΠΑ και Ιράν κλιμακώνουν τη ρητορική τους
Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου είχαν αρνητικό αποτέλεσμα
Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του Κιέβου - Η Ρωσία εκτοξεύει απειλές
Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου
Προειδοποιεί για την επικίνδυνη ρητορική Τραμπ και την καταστροφική μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως
Έξι τραυματίες, ζημιές σε δρόμους και σπίτια - Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στο νέο σύστημα ασφάλειας
Οι αναρτήσεις στα social media και η νοσηλεία του 31χρονου
Η ιστορία του Ταχίρις Ντος Σάντος
Το κέρατο του ταύρου προκάλεσε εσωτερική πληγή 10 εκατοστών
Πώς τα ψάρια έγιναν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης
Η ιστορία της Μάιλι δεν είναι η μοναδική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.