- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Γκρέτα συνεχίζει τα ταξίδια - Ψάχνει σκάφος για Ισπανία
Αρνείται πεισματικά να μπει σε αεροπλάνο
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ψάχνει σκάφος για να πάει στην Ισπανία. Σε αεροπλάνο δεν μπαίνει.
Έχοντας διαπλεύσει τη μισή υδρόγειο κινούμενη «σε λάθος κατεύθυνση», η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι ψάχνει να βρει ένα σκάφος που θα πραγματοποιήσει το ταξίδι από τις ΗΠΑ στην Ισπανία, όπου θα διεξαχθεί η προσεχής διεθνή διάσκεψη για το κλίμα.
«Χρειάζομαι να βρω έναν τρόπο για να διασχίσω τον Ατλαντικό τον Νοέμβριο ... Εάν κάποιος μπορούσε να μου βρει ένα μέσο μεταφοράς, θα ήμουν ιδιαίτερα ευγνώμων", έγραψε στο Twitter η 16χρονη Σουηδέζα που αρνείται να πάρει αεροπλάνο, ένα πολύ ρυπογόνο μέσο μεταφοράς.
Η Γκρέτα είχε διαπλεύσει τον Ατλαντικό με ιστιοφόρο για να μεταβεί στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα, την COP25, η οποία αρχικά θα πραγματοποιείτο στη Χιλή. Η διάσκεψη θα διεξαχθεί τελικά από 2 έως 13 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη, λόγω της κοινωνικής κρίσης που συγκλονίζει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Η ηγερία της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, από την οποία ξεκίνησε η παγκόσμια κινητοποίηση, αναχώρησε τον Αύγουστο από το Πλίμουθ της Αγγλίας μαζί με τον πατέρα της με αγωνιστικό ιστιοφόρο μηδενικών εκπομπών άνθρακα, μέχρι τη Νέα Υόρκη. Το σκάφος οδηγούσε ο Πιέρ Κασιράγκι, γιος της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό.
Η Γκρέτα συμμετείχε τον Σεπτέμβριο στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στη Νέα Υόρκη, και στη συνέχεια διέσχισε τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
«Καθώς η COP25 μεταφέρθηκε από το Σαντιάγο στη Μαδρίτη, θα χρειαστώ βοήθεια. Αποδεικνύεται ότι διέσχισα τη μισή υδρόγειο παίρνοντας λανθασμένη κατεύθυνση», έγραψε ειρωνικά.
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ βρίσκεται σήμερα στο Λος Αντζελες για να λάβει μέρος στην εβδομαδιαία πορεία για το κλίμα του κινήματος FridaysForFuture.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τραμπ ζητά από ABC και Disney να απολύσουν τον Κίμελ μετά σχόλιο για Μελάνια
Οι αρχές ανέφεραν ότι ο δράστης είχε ταξιδέψει από την Καλιφόρνια
Το ξενοδοχείο δηλώνει συμμόρφωση με τη Μυστική Υπηρεσία - Ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας
Tι απάντησε η ίδια για το περιστατικό στο δείπνο των ανταποκριτών
Ο Γάλλος πρόεδρος επιδιώκει λύση στην ενεργειακή κρίση μέσω επαφών με την Τεχεράνη
Στο αεροσκάφος βρίσκονταν γιατρός και δύο νοσηλεύτριες
Η 38χρονη αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης
Χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που καταγράφηκε το 1976
Το περιστατικό προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών προς τον Λευκό Οίκο και τη βρετανική πρεσβεία
Ιστορική συνάντηση στο Βατικανό και μήνυμα ενότητας
Ποια είναι τα αδέλφια που τώρα προσφεύγουν εναντίον του βασιλιά της ποπ
Η Επιτροπή ζητά πολιτική συμφωνία για αλλαγές και όχι τεχνική απόφαση στο NextGenerationEU
Μετά από εισβολή ενόπλων - Σε εξέλιξη έρευνες σε δασώδεις περιοχές
Η Εθνική Συσπείρωση ζητά ισχυρό στρατό με εθνικό έλεγχο και περιορισμό της ΕΕ
Έντονη αντίδραση της Πρώτης Κυρίας
«Δεν θα ξάπλωνα με το νέο μου σμόκιν στο πάτωμα» - Η απίθανη εξήγηση του καλεσμένου
Η Μπεατρίτσε Βενέτσι, σύμβουλος της κυβέρνησης Μελόνι, απομακρύνθηκε μετά από καταγγελίες της για νεποτισμό
Την ίδια στιγμή που η κρίση έχει ήδη αρχίσει να μεταφέρεται στους επιβάτες
Ο ολιγάρχης ιδιοκτήτης του θεωρείται στενός φίλος του Πούτιν
Στην εξωτερική πολιτική δεν αναμένονται πάντως δραματικές αλλαγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.