- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
ΗΠΑ: Ο ISIS θα ανακοινώσει νέο ηγέτη μέσα σε δύο εβδομάδες
Ποιος είναι ο πιθανός διάδοχος του Άμπου Μπαρκ αλ Μπαγκντάντι
Το Ισλαμικό Κράτος θα ανακοινώσει τον νέο ηγέτη του μέσα σε δύο εβδομάδες, εκτιμά ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Το Ισλαμικό Κράτος θα ανακοινώσει πιθανότατα τον νέο ηγέτη του μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα καλέσει τους υποστηρικτές του να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις εναντίον δυτικών συμφερόντων, μετά την εξόντωση του Άμπου Μπαρκ αλ Μπαγκντάντι, προειδοποίησε σήμερα ο ασκών χρέη διευθυντή του Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου (NCTC) των ΗΠΑ.
Στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Ράσελ Τράβερς είπε ότι εκτιμά πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί από την τζιχαντιστική οργάνωση «ένας νέος ηγέτης, ένας χαλίφης».
Ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, αφού ανατινάχθηκε, κυνηγημένος από τους Αμερικανούς στρατιώτες που επέδραμαν στο κρησφύγετό του, στη βόρεια Συρία. Ο Άμπου Χάσαν αλ Μουχάτζιρ, ο εκπρόσωπός του, ήταν ο πιθανότερος διάδοχός του, όμως και αυτός σκοτώθηκε πρόσφατα σε άλλη περιοχή της βόρειας Συρίας, όπως είπε ο Τράβερς.
Μια πιθανή επιλογή της οργάνωσης είναι ο Χάτζι Αμπντάλα, ένας Ιρακινός ιερωμένος. Το NCTC αναμένει ότι ο νέος ηγέτης, όποιος και αν είναι αυτός, θα καλέσει τα παρακλάδια του ΙΚ να ορκιστούν πίστη στο πρόσωπό του.
Σύμφωνα με τον Τράβερς, σήμερα στο Ιράκ και τη Συρία δρουν τουλάχιστον 14.000 μαχητές του ΙΚ. «Είναι μεγάλος ο αριθμός επειδή πριν από πέντε-έξι χρόνια, όταν το ΙΚ ήταν στο χαμηλότερο σημείο του, (οι μαχητές) ήταν λιγότεροι από χίλιοι», επισήμανε, υπενθυμίζοντας επίσης ότι η οργάνωση έχει περίπου 20 παρακλάδια σε όλον τον κόσμο, σε χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν απ’ όπου πιστεύεται ότι έχει στρατολογήσει χιλιάδες μέλη.
Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι προειδοποίησε επίσης σήμερα ότι οι τρομοκράτες παραμένουν απειλή για τις ΗΠΑ παρά τον θάνατο του Μπαγκντάντι. «Ξέρουμε ότι πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση εναντίον της απειλής αυτής, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό», τόνισε ο Ρέι.
(Με πληροφορίες και από New York Times, CNN)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.