- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ερντογάν μήνυσε το γαλλικό περιοδικό Le Point επειδή τον χαρακτήρισε «εξολοθρευτή» των Κούρδων της Συρίας.
Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε σήμερα μήνυση στην τουρκική δικαιοσύνη σε βάρος του διευθυντή του γαλλικού εβδομαδιαίου περιοδικού Le Point το οποίο, στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του, τον χαρακτηρίζει «εξολοθρευτή» των Κούρδων της Συρίας.
Ο δικηγόρος του Ερντογάν, ο Χουσεΐν Αϊντίν, κατέθεσε μήνυση στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Άγκυρας για «εξύβριση του αρχηγού του Κράτους», μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Η μήνυση αυτή, στην οποία καταγγέλλεται η προσβολή «της τιμής και της αξιοπρέπειας» του τούρκου προέδρου, έχει στόχο τον διεθυντή του περιοδικού Ετιέν Ζερνέλ, καθώς και τον επικεφαλής του τμήματος «Διεθνή» Ρομέν Γκιμπέρ.
Το εξώφυλλο του Le Point, στο οποίο ο Ερντογάν κατηγορείται για «εθνικές εκκαθαρίσεις» εναντίον των Κούρδων της Συρίας στο πλαίσιο της επίθεσης που εξαπέλυσε στις 9 Οκτωβρίου στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας αυτής, προκάλεσε την οργή της τουρκικής κυβέρνησης.
Χθες, Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου, ο Ιμπραήμ Καλίν, καταφέρθηκε στο Twitter εναντίον «της Γαλλίας που αποίκισε πολλές αφρικανικές χώρες (...), που κατέσφαξε χιλιάδες ανθρώπους και έκανε εμπόριο σκλάβων».
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Le Point εξοργίζει τους τούρκους ηγέτες. Πέρυσι, το εβδομαδιαίο περιοδικό είχε χαρακτηρίσει τον Ερντογάν «δικτάτορα», προκαλώντας χιονοστιβάδα διαμαρτυριών στην Άγκυρα.
Η Τουρκία κατηγορείται τακτικά από μη κυβερνητικές οργανώσεις ότι πλήττει την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της έκφρασης.
Μετά την εκλογή του Ερντογάν στην προεδρία το 2014, χιλιάδες άνθρωποι έχουν υποστεί διώξεις στην Τουρκία για «προσβολή του αρχηγού του Κράτους».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εσωτερικό email του Πενταγώνου αποκαλύπτει σχέδια τιμωρίας συμμάχων για τον πόλεμο στο Ιράν
Σε νέα φάση η ελληνογαλλική συμμαχία
Η εταιρία δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη «αλλαγή στην συμπεριφορά των επιβατών»
Πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν σε χώρο εστίασης - Τουλάχιστον έξι τραυματίες, δύο σε κρίσιμη κατάσταση
Η συγκυρία της επίσκεψης έχει έντονο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με την 250ή επέτειο από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας
Τι αναφέρουν οι NYT για τον διάδοχο Αγιατολάχ
Η ίδια είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να αυτοκτονήσει
Ίχνη ραδιενέργειας επιμένουν σε συγκεκριμένες ζώνες
Tι δήλωσε ο επίτροπος για τον αποκλεισμό του Ορμούζ
Οι κυβερνήσεις συμβουλεύουν τους πληγέντες να ακυρώσουν και να αντικαταστήσουν τα διαβατήριά τους
Κάλεσε επίσης την Ουάσινγκτον να κάνει περισσότερα για να τερματίσει τον πόλεμο
Ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Η πρώτη επίσκεψη Γάλλου προέδρου στη Μεγαλόνησο από το 1960
Η αποχώρηση των σοσιαλδημοκρατών αφήνει χωρίς πλειοψηφία τη κυβέρνηση, σε κίνδυνο τα κονδύλια της ΕΕ
Οι γυναίκες της χώρας της νοτιονατολικής Ασίας είναι εκτεθειμένες σε ασθένειες, πόνο και σεξισμό
Το εύρημα εντοπίστηκε στο λεγόμενο Δυτικό Θέατρο το οποίο φέρεται να λειτουργούσε ως πολιτιστικός φάρος
Ο επιστήμονας εργαζόταν σε προγράμματα πυρηνικής προώθησης
Οι εκκλήσεις προς τους παγκόσμιους ηγέτες να αυξήσουν τη φορολογία των υπερπλουσίων αυξάνονται
Μάρτυρες περιγράφουν έντονη αναστάτωση, με φωνές και διαμαρτυρίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.