Κοσμος

Πρώτη «μικρή» νίκη του Τζόνσον

Έφυγε το πρώτο εμπόδιο για τη Συμφωνία Αποχώρησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπόρις Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον / © EPA/JESSICA TAYLOR / UK PARLIAMENT

Ο Μπόρις Τζόνσον ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο στη Βουλή των Κοινοτήτων, αλλά έχει δρόμο ακόμα.

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κέρδισε την έγκριση του νομοσχέδιου της Συμφωνίας Αποχώρησης κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του, το πρώτο βήμα προς την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής από το Κοινοβούλιο, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 329 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 299 κατά του νομοσχεδίου για το Brexit, ανοίγοντας το δρόμο για τη ψήφιση του νόμου για το χρονοδιάγραμμα για την υιοθέτηση του νομοσχεδίου από τη Βουλή ώστε η αποχώρηση να γίνει έως τις 31 Οκτωβρίου.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο πρωθυπουργός θα κερδίσει την ψηφοφορία για την έγκριση του χρονοδιαγράμματος.

«Είναι το πρώτο από μια σειρά εμπόδια που ξεπεράστηκε», λέει Βρετανός αναλυτής. Ωστόσο, σημειώνει, «σκεφθείτε ότι οι βουλευτές του Εργατικού Κόμματος που απέρριψαν τη συμφωνία της Τερέζα Μέι, μόλις στήριξαν μια άλλη συμφωνία που μπορεί να είναι αι χειρότερη». 

«Ο Μπόρις Τζόνσον κατάφερε να φτάσει πιο μακριά με τη διαδικασία από ό,τι η Τερέζα Μέι», σημειώνει ο πολιτικός αναλυτής Γκόρντον Ράινερ. 

Σύμφωνα με δηλώσεις βουλευτών των Τόρις, υπήρξαν αρκετοί βουλευτές των Εργατικών που στήριξαν τη συμφωνία. Κατά της συμφωνίας τάχθηκαν οι βουλευτές του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας. 329 ψήφισαν υπέρ και 299 κατά της συμφωνίας

Ολα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στη δεύτερη ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ